Vrijwillige verkeersregelaars voor scootmobieltochten leggen examen af

Foto: SWTD

De lente is in aantocht en dit betekent dat de scootmobieltochten weer van start gaan.

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland organiseert in de periode van april t/m oktober maandelijks een scootmobieltocht. Deze tocht vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats en het vertrek is telkens om 13.30 uur vanaf het Raadhuisplein in Tubbergen of het kerkplein in Geesteren.

De start van dit ‘seizoen’ is op donderdag 6 april 2017 in Tubbergen.

Voor de volledigheid hierbij alle data, zodat deze alvast genoteerd kunnen worden: donderdag 6 april, donderdag 4 mei, donderdag 1 juni, donderdag 6 juli, donderdag 3 augustus, donderdag 7 september, donderdag 5 oktober 2017.

Routes

De route is iedere keer ongeveer 20 kilometer lang. Er wordt in kleine groepen met begeleiding gereden. Ook bij slecht weer gaat de tocht door. Onderweg is een pauzestop waar gezamenlijk wordt genoten van een kop koffie/thee en iets lekkers.

Ieder jaar nemen de vrijwillige begeleiders deel aan het verkeersregelaarsexamen van SVNL. Alleen de vrijwilligers die het examen behalen, mogen worden ingezet als begeleider tijdens de tochten om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland werkt met de organisatie van de scootmobieltochten nauw samen met het Nederlandse Rode Kruis.

Info

Voor nadere informatie kan men contact opnemen met de seniorenadviseur van de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland: Nicolet Plegt-Koedijk. Zij is van maandag t/m donderdag tot 12.30 uur te bereiken via tel. 085-0479400 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen