Brigit Boerrigter exposeert in het Hof van Tubbergen

Alles wat de natuur maar te bieden heeft, vind je terug in de kunstwerken van Brigit Boerrigter. De zogeheten materieschilderes exposeert in de Eeshof, georganiseerd door het Hof van Tubbergen.

Zand, stukjes stof, papier en hout; echt van alles verwerkt Brigit in haar werken. Samen met lijm, pasta en natuurlijk kleurrijke verf vormt dit een aansprekend geheel dat als het ware van de muur afspettert. Eigenlijk alles waarvan ze denkt, dat het goed past en het gewenste resultaat geeft. Deze werkwijze noemt ze materia pictura. Ze schilderde al wat jaartjes aquarel, maar was hier naar eigen zeggen wel een keertje op uitgekeken. Via een andere materieschilder gooide ze haar kunstzinnige uitingen over een totaal andere boeg en kreeg zo de smaak weer te pakken.

Brigit laat zich inspireren door wat ze in een natuurlijke omgeving, in binnen- en buitenland, veelal op grondniveau tegenkomt. “Scheuren in de weg of een rotsblok en voegen in een gebouw bijvoorbeeld. Daar maak ik dan foto’s van en vervolgens ga ik er thuis mee aan de slag”, legt ze met een brede glimlach uit.

De expositie met schilderijen en andere kunststukken van Brigit, die ook allemaal te koop zijn, is nog t/m 23 april vrij toegankelijk te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen