Misdruk bakkerij Koopmans krijgt tweede leven in Zuid-Afrika

Ze zijn er maar wat blij mee, het liefdadigheidsproject in Zuid-Afrika. De komende tijd hebben ze broodzakken genoeg, na een zending vanuit Nederland. Bakkerij Koopmans uit Tubbergen laat zo een misdruk toch nog op een goede manier hergebruiken.

Jammer, maar wij kunnen er niks aan doen. Zo ongeveer reageerde Herbert Koopmans onlangs op duizenden plastic zakken met verkeerde opdruk die hij van een leverancier ontving. Hem werd daarop de vraag gesteld wat hij ermee wilde. “Het zou de verbrandingsoven in gaan of – als we ermee akkoord zouden gaan – hergebruikt worden voor een project in Zuid-Afrika. We hebben voor dit laatste gekozen”, legt Herbert uit. “Het gaat toch om 2 pallets, van elk 16 dozen. Daarin zitten per stuk 2.000 broodzakken, dus het gaat in totaal om 64.000 zakjes. En het belangrijkste, zij zijn er mee geholpen.”

‘Tweede leven’

Een collega van Koopmans zag de verpakkingen in het Afrikaanse land en tipte hem erover. Herbert: “Het maakt ons toch een beetje trots dat we met deze kleine bijdrage de wereld een beetje mooier maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen