Interactieve jaarvergadering van Dorpsraad Reutum

Foto: Dorpsraad Reutum

Afgelopen maandag heeft de Dorpsraad Reutum weer een jaarvergadering georganiseerd. Anders dan het traditionele concept, is er een interactieve setting gecreëerd waarbij vooral de dorpsgenoten het woord mochten doen. Het onderwerp Mijn dorp 2030 stond hierin centraal.

Voorzitster Sharon Kuipers trapte af met een opening waarbij ze al snel plaats maakte voor het voorstellen van de nieuwe Burgemeester mevrouw Haverkamp-Wenker die zich toesprak richting de dorpsgenoten.

Beweeg- en ontmoetingsplein

De speelplaats van de basisschool werd vervolgens onder de aandacht gebracht bij de dorpsgenoten. De eerst actie vanuit Mijn dorp 2030 werd enthousiast ontvangen, vanwege het feit dat men hier al druk mee aan het verbouwen is. Allerlei toestellen en bestratingen worden momenteel verwijderd. Er zullen diverse attributen geplaatst worden waaronder een pannakooi, free-running parcours, speeltoestellen voor jong en oud en een jeu de boules baan. Aan de hand van deze diversiteit, steekt de dorpsraad in op een fraai nieuw beweeg- en ontmoetingsplein.

Fysiotherapie in het Kulturhoes

Vanwege de toenemende bewegingsvraag, is Fysiotherapie Ootmarsum momenteel dinsdags en donderdags aanwezig in het Kulturhoes. Het gaat hierbij met name om bewegen in groepsverbanden.

Vervolg van Mijn Dorp 2030

Om interactie te krijgen bij de vergadering is ervoor gekozen om dezelfde avond groepen te creëren waarin er wordt gebrainstormd over verschillende actualiteiten. De onderwerpen waren: klimaatneutraal Reutum, verenigingen en ontmoetingen, vrijkomende agrarische gebouwen, zorg, aankleding dorpsplein en wonen voor jong en oud. Het vervolg uit deze brainstormsessies is dat er diverse werkgroepen zijn opgericht waaruit nog verdere acties zullen volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen