Beginnende jongensband zorgt voor unieke prestatie

Too Many Outs
Too Many Outs
Foto: Wieger Dam

De albumpresentatie van de jonge formatie Too Many Outs uit Geesteren en Langeveen op 13 april aanstaande in de Hengelose poptempel Metropool is nu al een groot succes.

De kleine zaal was binnen 3 weken uitverkocht, waarop de muzieklocatie heeft besloten het optreden te verplaatsen naar de grote zaal. “En dat is uniek”, zegt Adri Karsenberg van Metropool, “het is nog niet eerder voor gekomen dat een beginnende band al direct naar de grote zaal gaat.”

Het verhaal van Too Many Outs leest als een jongensboek. Op 16 jarige leeftijd gestart als coverbandje, besloten Cas Reinerink (gitaar/zang), Emiel Plegt (bas/zang), Simon Busscher (sologitaar) en Boudewijn Oude Wesselink (drums) een jaar geleden het over een andere boeg te gooien. Ze sloten zich op in hun repetitiehok en schreven 10 eigen nummers. Via een tante van Simon kwam de band in contact met Jean Pierre Kerkhofs van de Belgische Art Sound studio’s waar de jongens tussen Kerst en Oud en Nieuw het album Place Your Bets opnamen.

Strikt geheim gehouden

De nummers zijn dus nog nergens te beluisteren. “We willen ons publiek op 13 maart verrassen”, zegt Emiel namens de band, “daarom houden we de nummers nog strikt geheim. We werken nu aan een videoclip om binnenkort de single te promoten.” Het verhaal is inmiddels in een steeds grotere kring bekend en de nieuwsgierigheid neemt toe. Dit heeft weer geleid tot een onverwacht snelle kaartverkoop, omdat niemand de happening wil missen.

Dr. Blade & the Spincoaters

Voorafgaand aan de album release zal Dr. Blade optreden. Deze band komt eveneens van Twentse bodem en heeft haar swingende karakter inmiddels op tal van feesten en festivals bewezen.

Dr. Blade speelt covers van hedendaagse artiesten als Chef’Special, Gorillaz, The Kaiser Chiefs en Splendid. Die worden afgewisseld met klassiekers van o.a. Stones, BB King, Doors, Mink DeVille, JJ Cale en Doe maar. Door de akoestische setting krijgen de nummers een geheel eigen sound.

Busvervoer

Geesteren en verre omgeving maakt zich op voor een geweldige ‘night at the Metropool’ op 13 april aanstaande. Kaarten zijn online te verkrijgen via Metropool/Ticketmaster en via de volgende voorverkoopadressen: café Steggink in Geesteren, café Nobbenhuis in Langeveen en café Fox en café ’t Bodeke in Tubbergen. Prijs in voorverkoop: €5.

De band heeft met vervoersmaatschappij Oude Wesselink busvervoer geregeld met opstappunten bij café Steggink in Geesteren om 20.00 uur en café Fox Tubbergen om 20.10 uur. Kosten retourrit €8. De buscombi is online te boeken via Metropool/Ticketmaster.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen