De kunst van het knippen leer je bij Huub

Er waren alleen mannen welkom op de halfjaarlijkse metamorfose-avond, gisteren bij Kapper Huub in Tubbergen. Afgezien van de kapsters natuurlijk. Met gratis drinken, hapjes en wat al niet, werd het een gezellige boel.

Een moderne stijl, passend bij de haarlijn en gemodelleerd naar iemands gezicht en totale hoofd. Krijg het maar eens voor elkaar. Daarvoor heb je een ware haarkunstenaar nodig. Zo’n eentje als Patrick Kalle, een vroegere studiegenoot van Huub Steggink. Die laat hem ongeveer ieder half jaar ‘zijn dames’ de laatste technieken en kneepjes aanleren. Het kappersvak zit ‘m in het bloed. “Ik ben derde generatie kapper. Mijn opa en vader voor mij waren het namelijk ook al. Ze deden alleen mannenkapsels en ik in eerste instantie ook. Maar met dames viel – zo bleek – meer te verdienen”, lacht haarstylist Kalle. “In het verleden had je voor een man de keuze uit maar een handjevol stijlen en hiervoor een aparte opleiding. Tegenwoordig is dat wel anders en is het eigenlijk gewoon één pot nat. Ze doen niks meer onder voor vrouwen. Ook zij houden van aandacht voor hun haardracht, krijgen graag tips of wisselen van style.”

“Een tondeuse gebruiken kan haast iedereen en die strakke voetbalkapsels kennen we onderhand wel. Het moet steeds korter, tot op de hoofdhuid. En dan? Wat wordt het dan? Verder kun je gewoon niet. Iemand écht een persoonlijk kapsel geven, op maat gemaakt dus, da’s totaal andere koek”, benadrukt Steggink met klem. De beter als Kapper Huub bekend staande Fleringer windt er duidelijk geen doekjes om. “Meestal, tijdens een dergelijke avond, kiezen we ervoor om vrouwen onder handen te nemen. Die een ander kapsel te geven. Vandaag zijn de mannen aan de beurt, want ook daarin veranderen dingen heel snel.”

Na de knip- en (vaak) verfbeurt gingen de proefmodellen tijdens deze Men Only Night om beurten op de foto. Zoals ook Daan Geerts. Hij is een vriend van Sten Steggink, de zoon van Kapper Huub.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen