Tubbergse vrijwilligers van Aveleijn in het zonnetje gezet

Foto: Margret Eppink

Vorige week is er een tweedehands kinderkledingbeurs gehouden in dorpshuis de Huve te Tubbergen. Zaterdagochtend vanaf 09.00 uur stroomde de hal vol dames met grote tassen, welke weer goedgevuld mee naar huis gingen.

Er is heel veel mooie (merk)kinderkleding werd er verkocht, waardoor de opbrengst jaarlijks naar een goed doel  gaat. Laat in de middag was de Huve wederom gevuld met dames die de opbrengst van de dag ophaalden. Iedereen was erg tevreden met de opbrengst, waarvan 30% voor de kosten en het goede doel zijn. De overgebleven kleding gaat terug naar de klant of wanneer hij/zij dat wil, kan het geschonken worden voor Gambia. Daar zijn de kinderen ontzettend dankbaar voor deze donatie.

De opbrengst gaat ieder jaar naar een groep vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. “Dit vinden wij als organisatie van de tweedehands kinderkledingbeurs erg belangrijk en daarom is deze keer gekozen voor de vrijwilligers van Aveleijn in Tubbergen”, legt Margret Eppink namens de organisatie uit. “Deze  dames en heren gaan met de bewoners boodschappen doen, organiseren een bingoavond, knutselen in groepjes, doen samen klusjes, vervoeren hen naar familie, ziekenhuis of een keer een avondje uit. Kortom, daar waar hulp nodig is staan deze vrijwilligers klaar en ze zullen nooit verstek laten gaan.” Er is een bedrag van €500 geschonken, waarmee de vrijwilligers natuurlijk erg blij waren.

Ieder voor- en najaar wordt de tweedehands kinderkledingbeurs georganiseerd. De volgende najaars- en winterbeurs is in het laatste weekend van september. Inbrengen kleding op 29 september en de verkoop is zaterdag 30 september

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen