‘Geen glasvezel, dat is pas écht duur!’

Foto: Onbekend

Ie mut de noabers nig in stek loot’n! Kom leu, wie goat met al’n ant glas!

Het buitengebied heeft glasvezel nodig, ook de mensen die denken het (nog) niet nodig te hebben. Er ligt nu een mooie kans om het te realiseren. Een minimum van 50% deelname moet vóór 19 oktober worden gehaald, dus ook de twijfelaars moeten nu doorpakken. Als u het niet of te laat aanvraagt, dan komt er geen glasvezel. U belemmert dan de vooruitgang in het buitengebied, voor uzelf en uw buren!

Algemeen belang

Wanneer u twijfelt of u glasvezel wilt, neem dan desnoods het goedkoopste abonnement voor 1 jaar. Cogas en de verschillende aanbieders zijn hier vast niet blij mee, maar de dure infrastructuur van de glasvezel ligt zo in elk geval voor weinig geld bij u voor de deur.

“Ik heb heurt dat veul geld kost”

Een glasvezelabonnement kost niks of nauwelijks meer dan een normaal abonnement. Als u niks doet, dan kan het wel duizenden euro’s aan de waardevermindering van uw woning kosten. Makelaar Luc Weusthuis: “Ik zie in de nabije toekomst een glasvezelaansluiting in het buitengebied als net zo belangrijk als een aansluiting op de overige nutsvoorzieningen en riolering. Er wordt ons nu al regelmatig door kopers gevraagd of er wel glasvezel beschikbaar is. Voor de toekomstige woning- en bedrijfsverkopers in het buitengebied is het noodzakelijk dat men een glasvezelaansluiting heeft om zo toegang te houden tot allerlei voorzieningen. Dit kan u duizenden euro’s schelen bij een transactie en bepaalt mede of een object verkocht wordt. Niet een jaar lang een abonnement afsluiten is duur, maar het niet kunnen beschikken over glasvezel is pas echt duur!”

“Ik gun het de buurman niet”

Dat kan inderdaad een goeie reden zijn. Maar doe het dan voor de andere buren.

“Wat moet ik nu doen?”

Ga zo snel mogelijk naar een elektrozaak voor advies. Daar kunnen ze u precies uitleggen wat het kost en wat er nog moet gebeuren voordat het zover is.

Investeer in de toekomst!

Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40%. Uit onafhankelijk onderzoek door TU Eindhoven blijkt dat we over 10 jaar een downloadsnelheid willen van 885 Mb/s. Terwijl we nu al tevreden zijn met 50 Mb/s. De gewenste uploadsnelheid ligt tegen die tijd op 125 Mb/s. De huidige netwerken komen nu niet verder dan 200 Mb/s download en 20 Mb/s upload. Glasvezel haalt met gemak 900 Mb/s, zowel bij downloaden als uploaden.

Wij doen een dringend beroep op alle mensen in het buitengebied die het weinig interesseert of denken geen glasvezel nodig te hebben. Denk daarbij aan het noaberschap, geef uw buren wel de kans om een glasvezelverbinding thuis te krijgen. Zonder uw medewerking komt er geen glasvezel.

Loom oons zulf en de ander nig te kot doan.

Dit is een initiatief van Schröder Carwash, Tubbergen.Nieuws.nl en Weusthuis Makelaardij, met dank aan Sien van de Geesterense Revue

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen