Schuurinbraak bij huisarts Harbrinkhoek-Mariaparochie

“Echt schrikken dat het ons nu ook overkomt!” Dat was de eerste reactie die Desirée Vincenten-Bakhuis, vrouw/assistente van de in Mariaparochie gevestigde huisarts Bob Vincenten, vanochtend had toen de politie hun bange vermoedens bevestigden. Er was ingebroken in de schuur naast hun huis.”Alsof het autoalarm was afgegaan. Er knipperde dat lampje daarvoor. En we zagen dat er allemaal spullen van ons buiten lagen.” Huisarts Vincenten en zijn vrouw keken vanochtend vreemd op toen ze naar de schuur en hun daar geparkeerde auto keken. “We dachten meteen aan een schuurinbraak en hebben de politie gebeld.”

De op de melding afgekomen agenten bevestigden de ernstige vermoedens van het echtpaar, maar konden ook alleen gissen naar de oorzaak van de kleine ravage. “Er stonden tafels op elkaar tegen de deur aan. Misschien dat deze omgevallen zijn en dat de dieven daar van zijn geschrokken. En het daarop heel snel hebben aangepakt”, legt Desirée Vincenten-Bakhuis uit. “De politie denkt dat ook. Er is dus niets weg uit de schuur. Maar daarom denken we juist dat ze terugkomen. Bah, ik moet er niet aan denken…”
Volgens Vincenten-Bakhuis liggen er geen dure spullen in de schuur en kan iedereen het slachtoffer worden van een schuurinbraak. “Ik hoop wel dat andere mensen bij deze zo gewaarschuwd zijn, dat ook hun schuur doorzocht kan worden en dat dieven er hun slag kunnen slaan.” De politie en gemeente waarschuwen ook regelmatig voor schuurinbraken en geven tips om deze te voorkomen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen