Albergse oplichter pas na 4 jaar weer voor rechter

In het hoger beroep tegen een man uit Albergen is vrijdag een celstraf van 6 maanden geëist. De man werd in 2010 tot 18 maanden celstraf veroordeeld, waarvan 5 voorwaardelijk, vanwege het oplichten van enkele echtparen. Tegen de ex-vrouw van de verdachte is een werkstraf van 80 uur geëist wegens medeplichtigheid.

De verdachte dupeerde onder meer een bejaard echtpaar uit Almelo. De man deed alsof hij hypotheekadviseur was en adviseerde het echtpaar om hun hypotheek over te sluiten. Vervolgens moesten ze de overwaarde, zo’n €70.000, aan hem geven. Inclusief rente zou de man het echtpaar nu zo’n €114.000 schuldig zijn.
Met de oplichting van verschillende echtparen ‘verdiende’ de Albergenaar flink, maar tijdens het hoger beroep bleek dat de man een schuld van ruim €2 miljoen heeft.
De man raakte afgelopen jaar opnieuw in opspraak. Hij zou sinds oktober 9 telefoon- en computerwinkels hebben opgelicht. De politie vermoed dat de bedrijven voor €40.000 zijn opgelicht.
De man ging na de rechtszaak van 4 jaar geleden in hoger beroep en zat nog geen dag van zijn straf uit. Omdat het zo lang heeft geduurd voordat dat hoger beroep diende, heeft de advocaat-generaal een lagere straf geëist dan het vonnis van 4 jaar geleden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen