Celstraf voor Albergenaar

Foto: CC0

De man uit Albergen die een bejaard echtpaar oplichtte, moet van de rechter in Almelo 10 maanden de cel in. Daarmee kreeg hij een hogere straf opgelegd dan 2 weken geleden was geëist.

De oplichter deed zich bij het Almelose echtpaar voor als een hypotheekbemiddelaar. Hij liet hen hun hypotheek overschrijven en de overwaarde van het huis opnemen. De man uit Albergen vroeg het paar vervolgens de overwaarde, zo’n €70.000, contant van de bank te halen en aan hem over te dragen. Dat gebeurde. De echtelieden hebben vervolgens enkele jaren geprobeerd het geld terug te halen. Uit een financieel overzicht blijkt dat het echtpaar nu, inclusief rente, zo’n €114.000 tegoed heeft van de Albergenaar.
Ook een zus van de vrouw van het echtpaar is door de man uit Albergen gedupeerd voor meer dan €80.000. De Officier van Justitie eiste 2 geleden nog een half jaar cel.
 
Computerbedrijven gedupeerd
Tijdens de hoger beroepszaak bleek de man een schuld te hebben van €2 miljoen. Hij kwam eerder in het nieuws nadat hij meerdere computerzaken in de regio had opgelicht. De gedupeerde ondernemers bundelden de krachten, maar hebben het geld nog niet terug.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen