Drugslab aangetroffen in Geesteren

Foto:

Bewoners aan de Vinckenweg te Geesteren werden vanochtend opgeschrikt door de komst van vele politie- en brandweerwagens. Inmiddels is bekend waar hun interesse naar uitging. In een leegstaande boerderij, net buiten het dorp, werden spullen voor het in stand houden van een compleet drugslaboratorium aangetroffen.

Op dit moment doet de recherche nader onderzoek en worden de giftige stoffen door gespecialiseerde krachten afgevoerd. Om welke soort drugs het gaat, XTC of andere harddrugs, wilden de politiemensen ter plaatse niet aangeven. Daarbij houden zij belangstellenden op afstand.

Onbekend is nog of er iemand is aangetroffen en/of gearresteerd i.v.m. het aangetroffen drugslab, of tijdens het ontmantelen ervan. Ook is nog onduidelijk of de installatie in werking was op het moment dat de politie de inval deed.

Officieel politiebericht volgt nog

Een woordvoerder van de politie bevestigt de inval en komt later vanmiddag met een nadere verklaring. Volgens haar moet er eerst afstemming plaatsvinden met het OM en andere partijen, alvorens er met de ‘buitenwereld’ wordt gecommuniceerd.

Geruchten

Onbevestigde berichten spreken wel van meerdere aanhoudingen en het feit dat deze gisteravond al hebben plaatsgevonden.

Update 14.44 uur

Volgens de politie was het lab in werking en werd er vermoedelijk amfetamine geproduceerd. Er zijn 3 personen aangehouden. Gisteravond heeft direct een onderzoek naar de gevaarzetting en een forensisch onderzoek plaatsgevonden. Naast grondstoffen die gebruikt worden voor de productie, is 250 kg illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn 2 auto’s en contant geld in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen