Snelheidscontroles op verzoek bewoners

De politie heeft afgelopen dinsdag op verzoek van bewoners diverse verkeerscontroles gehouden. Tegen 30 bestuurders is voor verschillende overtredingen proces-verbaal opgemaakt.De controles vonden plaats tussen 06.00 en 23.00 uur. Op verzoek van omwonenden zijn snelheidscontroles gehouden aan de Broekzijdeweg in Albergen (4x boete), aan de Rossumerstraat in Agelo (1x), aan de Ootmarsumsestraat in Tilligte (2x), aan de Reutummerstraat in Tubbergen (1x) en aan de Beuningerstraat in De Lutte (2x).

Tijdens de verkeerscontrole aan de Van Koersveldweg in Albergen hebben 9 bestuurders een boete gekregen voor het niet dragen van hun autogordel, 2 voor het niet handsfree bellen, 2 omdat zij geen rijbewijs bij zich hadden en 1 bestuurder kreeg een boete omdat de remlichten van zijn auto niet werkten. In de gemeente Tubbergen is ook een verlichtingscontrole gehouden, hierbij zijn 4 boetes uitgedeeld.

Onveiligheidsgevoel
Bewoners klagen bij de gemeente en de politie over autobestuurders die – vooral tijdens de ochtend- en avondspits – te hard door de straat rijden. De wijkagent kan beoordelen of het onveiligheidsgevoel bekeken wordt door de gemeente of de politie. Naar aanleiding van deze klachten en het gevoel van onveiligheid dat is ontstaan door rijgedrag, wordt er door de politie gecontroleerd op snelheid. De verkeerscontroles die worden uitgevoerd, moeten het gevoel van verkeersveiligheid verhogen en wordt overtredingsgedrag gemeten. Op locaties waar gegronde klachten zijn, vinden extra controles plaats.

Heeft u het gevoel dat uw buurt niet verkeersveilig genoeg is? Meldt dit dan aan uw wijkagent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen