Straf voor eigenrichting en huisbezoek bij Albergse oplichter

De rechtbank in Almelo heeft ondernemers uit Dedemsvaart en Staphorst veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenis- en werkstraffen, omdat ze begin dit jaar verhaal gingen halen bij een oplichter uit Albergen.

De ondernemers waren het slachtoffer van de oplichter. De man uit Albergen had bij hen computers gekocht onder valse voorwendselen en betaalde vervolgens niet. Daardoor waren ze voor in totaal €50.000 benadeeld.
Kinderen aanwezig
In april besloten ze om de oplichter thuis op te zoeken. Alleen de kinderen van de Albergenaar bleken thuis te zijn en daarop drongen de 2 ondernemers de woning binnen. De Dedemsvaarder nam een aantal computers en een iPad mee. Die sloeg hij kapot en vervolgens werd het apparaat terugbezorgd.
Aangiftes
Tegen de oplichter werden begin dit jaar zeker 9 aangiften gedaan door gedupeerde ondernemers. De man had bij hen met mooie verhalen computers en telefoons gekocht, maar betaalde niet. De apparatuur zou zijn verkocht aan een opkoper in Enschede. De politie hield de oplichter een paar dagen na het bezoekje van de ondernemers aan.
De oplichter zat een aantal dagen in voorarrest. In 2010 werd de man veroordeeld nadat hij een echtpaar voor €70.000 had opgelicht. Hij zou ruim €2 miljoen aan schulden open hebben staan.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen