Meisjes lastiggevallen in kleedhokjes zwembad

Foto: Redactie

Gisteravond heeft een nog onbekende man verschillende jonge meiden de stuipen op het lijf gejaagd, terwijl zij nog in de kleedhokjes van zwembad De Vlaskoel in Tubbergen waren. Van één 8-jarig meisje is bekend dat ze, doordat de – volgens haar moeder – ‘doorgedraaide’ man ook de deur van het hokje met geweld opende, lichtgewond is geraakt. Maar wellicht erger nog, de aanwezige meisjes zijn flink overstuur geraakt door de gebeurtenissen en durven zich niet meer om te kleden in dat soort publieke ruimtes.

“Mijn dochter zei dat ze naakt was en dus niet naar buiten kwam. De man schreeuwde dat hem dat niet kon schelen en dat hij als ze de deur niet open zouden doen, hij over het hokje zou klimmen. De meisjes waren doodsbang dat ze opgesloten zouden komen te zitten met deze agressieve doorgedraaide man en omdat hij zoveel geweld gebruikte tegen de deur, deden ze uit angst de deur open. Hij klapte daarop de deur in het gezicht van mijn dochter open en begon allerlei rare beschuldigingen naar ze te roepen“, legt de Tubbergse vrouw – die liever niet met naam genoemd wil worden – uit. “Ik verneem inmiddels via derden dat het waarschijnlijk gaat om een vader, waarvan de dochter vermoedelijk gepest werd of wordt. Diens snow boots waren plots verdwenen of ergens anders neergelegd, waardoor die man woest werd en allerlei rare dingen ging uithalen. Ik snap dat tot op zekere hoogte natuurlijk wel, want je wilt dat niet voor je kind. Maar ga dan niet vervolgens andere kinderen aanvallen, hun persoonlijke integriteit schenden en hen uitschelden. Daar trek ik echt een grens.”

Er is inmiddels melding gedaan bij de politie en het zwembad. De moeder wiens dochter ongekleed de deur moest openen van de agressieveling, hoopt dat deze zichzelf meldt. “Dat zou wel het beste zijn, ja. Afgezien van het feit dat dit soort dingen niet moeten kunnen, vraagt mijn dochter zich af of ze dit ergens anders ook mee gaat maken. Ze zit er echt mee en datzelfde hoor ik nu ook al van andere moeders, dus het is echt niet zomaar even iets geweest. Ik ben overigens niet kwaad op het zwembad, want zoiets is natuurlijk lastig te voorkomen. Maar mijn dochter heeft ook al eens meegemaakt dat er spullen weg waren, net als andere kinderen. Dus misschien is er wel te weinig toezicht, al wil ik geen overhaaste conclusies trekken.”

Het zwembad weet nog niet precies wat er gebeurd is, laat directeur Harry Oosterhof namens beheerder SSRT (Stichting Sport en Recreatie Tubbergen) in een eerste reactie weten. “Blijkbaar is daar gisteravond een vader geweest die zijn kind wilde ophalen, maar vervolgens enorm boos werd toen bleek dat er schoenen kwijt waren. Onze mensen lopen rond, ook doordeweeks, maar is dit gewoon ontschoten – ook al doen we het maximale. De onoverzichtelijkheid tussen al die hokjes is redelijk groot en als er 150 kinderen rondlopen, kan iedereen zich voorstellen dat niet alles gezien wordt. Het is dus heel vervelend voor die meisjes, ook dat we het niet hebben gezien.”

Update 18.50 uur

De man die gisteravond voor grote consternatie in de kleedruimtes van De Vlaskoel zorgde, heeft zich vandaag bij de politie gemeld. Vanmiddag heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen alle betrokkenen, waaronder moeder en dochter. De herrieschopper heeft daarbij zijn excuses aangeboden. Wat die laatstgenoemden betreft, is daarmee nu ‘de kous af’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen