Oplettende burgers rekenen carjacker in

Foto: Mark Mensink

Getuigen van een poging een Ford Ka te stelen, terwijl deze voor het stoplicht staat te wachten, hebben gisteravond rond 21.00 uur erger voorkomen door snel in te grijpen. Het gebeurde op de kruising van de Van Rechteren Limpurgsingel en de Hofstraat in Almelo.

“We stonden aan de andere kant, ook voor het stoplicht, toen we het zagen gebeuren. Die vrouw werd uit haar auto geduwd door één van de mannen. Een wandelaar die daar samen met zijn vrouw liep, was al bezig de vrouw te helpen; de worsteling tussen haar en de dieven te stoppen. We zijn uitgestapt en hebben daarbij geassisteerd waar we konden”, omschrijft Dion van Raaij uit Tubbergen.

Samen met dorpsgenoot Morten Kruizinga is Van Raaij de held van de dag, naast natuurlijk de wandelaars die ingrepen. “Het ging allemaal erg snel, maar we zijn ook direct in actie gekomen. De vrouw kwam zelf uit Almelo en was behoorlijk ontdaan, in shock kun je wel zeggen. Heftig allemaal, echt heel apart om mee te maken”, vertelt Van Raaij.

De dief stapte uit en rende vervolgens de Hofstraat in. De andere man werd door een aantal omstanders tegengehouden. Doordat één van de omstanders direct 112 belde, kon de politie snel het signalement van de gevluchte verdachte verspreiden onder surveillerende agenten. Zij troffen de 22-jarige man korte later aan in de Gravenallee, waar hij werd aangehouden. De 18-jarige werd ook aangehouden. De 2 zitten vast voor onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen