Ondernemersgezin diep geraakt na inbraak, 5.000 euro beloning voor gouden tip

Foto: Redactie

“Wie doet dit ons aan? Hoe kom je erbij mijn gezin zo diep van binnen te treffen?” Petra Webbink kan er niet bij dat iemand, vermoedelijk uit de eigen vrienden- of kennissenkring, een flink geldbedrag bij haar thuis heeft weggenomen. Samen met haar man en medewerkers bestiert ze Land van Maas en Webbink, een fruitboerderij in Geesteren. Op woensdagmiddag 22 april is er bij hen ingebroken, terwijl ze maar een kwartiertje weg was.

Het geld dat weggenomen is, is nog wel het minste van de zorgen. “De onveiligheid die we nu voelen, die onze kinderen – ze zeggen het niet hardop, maar door hun gedrag merken we het wel – gewoon bang maakt. Dat is wat ons zo raakt. Het griezelige is dat we achteraf kunnen concluderen wekenlang geobserveerd te zijn. Door een witte combo (oud model of gelijkend), een bestelautootje die hier vaak langs reed. Heel erg gepland moet het zijn, anders kan het niet. Dat zei de politie ook: ‘het is iemand van binnenuit geweest, die precies de weg wist in je huis’. Onvoorstelbaar bijna. Je weet bijna niet meer wie je kan vertrouwen en gaat overal wat achter zoeken. Ik kan me bijna niet voorstellen dat bijvoorbeeld een ex-personeelslid of iemand hier uit de buurt dit doet. Het maakt ons helemaal van slag”, legt Webbink uit.

Het ondernemersgezin stelt €5.000 beschikbaar voor de gouden tip. Een betrekkelijk fors bedrag, maar met een goede reden. Webbink: “Sindsdien doen we ook overdag de deur op slot. Uiteraard hebben we een alarm, maar die zetten we overdag eigenlijk nooit in werking. Nu wel, inderdaad. Daarom ook de oproep. Misschien dat mensen iets ongewoons gezien of gehoord hebben? Of misschien dat mensen in hun omgeving opeens een afwijkend bestedingsgedrag vertonen, in een nieuwe auto rijden of zoiets. Wie weet zet dit alles iemand aan het denken dat iets wellicht niet helemaal in de haak zou kunnen zijn. In die gevallen, laat het ons dan alsjeblieft weten. Het is me die €5.000 zeker waard, zonder twijfel.”

De route die de inbreker afgelegd heeft, is bekend. “De auto kwam van de Greftenweg af en reed weer weg richting Geesteren. Het geldkistje hebben we trouwens terug, die is later weer gevonden. Leeg, maar toch. Nu de dader(s) nog”, laat Webbink resoluut weten.

Getuigen en/of informanten kunnen zich het beste melden bij de politie: 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen