Tubbergen net buiten top 3 veiligste gemeenten

Foto: Redactie

Volgens het AD rolt de gemeente Tubbergen weer als één van de veiligste gemeenten van Nederland uit de bus. In de jaarlijkse Misdaadmeter, een ranglijst van meest (on)veilige gemeenten, neemt het een verdienstelijke 4e plaats in. Alleen de officiële aangiftes zijn daarbij geteld.

Van heel Overijssel heeft Tubbergen zelfs de minste criminaliteit. Opmerkelijk genoeg volgt Twentse ‘noaber’ Wierden op de 5e plaats. Ook gemeenten als Dinkelland (plek 10) en Twenterand scoren relatief goed. Traditioneel doen Almelo, Hengelo en Enschede het een stuk minder.

Wat aan de misdaadcijfers van de gemeente Tubbergen vooral opvalt, is het flink gestegen aantal woninginbraken – ondanks de inzet van meer politiekracht. Waren dat er in 2013 nog 36, vorig jaar waren dit er 51. Over heel 2012 waren dit er ‘maar’ 20. Diefstal uit een auto (13), mishandeling (14) en vernieling (50) kwamen juist minder voor dan een jaar eerder. Een overval of straatroof kwam niet voor, net als al in 2013 het geval was.

Veiligste 3

De gemeenten Kapelle, Korendijk en Zuidhorn vormen de top 3 veiligste gemeenten van het land. De winnaar wordt vanavond bekend in het programma ‘De Nationale Misdaadmeter’, wat op NPO1 uitgezonden wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen