Vernielers waterornament ’t Coophuys bieden excuses aan

Foto: 't Coophuys

Geen ‘shaming and blaming’ in Albergen. Maria van der Aa en haar man Paul zetten er een streep onder dat enkele jongeren met Hemelvaart een waterornament uit hun tuin vernield hebben. “Een paar van hen zijn hier langs geweest om hun excuses aan te bieden en daarmee is de kous wat ons betreft helemaal af”, aldus Maria. Ze benadrukt tevens dat zij er samen uit zijn gekomen.

De jongeren, afkomstig uit Deurningen, waren afgelopen vrijdag langs het horecabedrijf gefietst. De eigenaren van eetcafé ’t Coophuys te Albergen kwamen voor een nare verrassing te staan toen bleek dat hun watervijver een dag eerder met een aantal bierflesjes bekogeld was. Daarbij brak een deel van het waterornament af. “Het is niet meer te herstellen”, zo meldden de eigenaren op hun Facebook-pagina.

Inmiddels neemt de familie Van der Aa spreekwoordelijk hun petje af voor enkelen van de groep die zo netjes waren om vandaag langs te komen en ‘sorry’ te zeggen. “Zelf zeggen ze niet precies te weten wat er gebeurd is en wie nou dit heeft gedaan. Maar goed, we accepteren hun excuses natuurlijk en daarmee is het gewoon klaar”, laat Maria telefonisch weten.

Update 16.10 uur

Via een bericht op Facebook laat één van de betrokken jongeren weten dat vermoedelijk iemand gevallen is en dat er geen sprake kan zijn van “moedwillig vernielen van het ornament, wij zijn geen vandalen”. Volgens hem hebben ze aangeboden de schade te vergoeden c.q. een nieuw ornament te willen betalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen