Boer verliest achteras en rijdt verder op 3 wielen

Foto: Peter Withag

Wat doe je als je onderweg een band verliest? Zo snel mogelijk ergens stoppen natuurlijk, zou je zeggen. Maar daarna dan? Een inwoner uit Dalfsen die uit de buurt van Geesteren richting Hardenberg onderweg was, dacht dat het prima was om vervolgens zijn weg over de N343 te vervolgen zonder al teveel verdere inspanningen.

De man bleek eenzijdig een complete achteras van zijn platte aanhangwagen verloren te hebben, zo’n anderhalf kilometer voordat de politie hem staande hield. Die verbood hem verder te rijden en gaf hem een bekeuring ter waarde van €370. “Dat is omdat hij de losse banden niet vast gesjord had. Hij had wel sjorbanden om dat te doen bij zich, maar was dat compleet vergeten. Zo scheef als op de foto reed ‘ie dus gewoon rond, op 3 assen dus in feite. Dat mag natuurlijk nooit”, aldus wijkagent Peter Withag. Gezien de staat van de wagen, de banden eronder en algehele gevaarzetting voor andere weggebruikers is de overtreder er met een enkele verkeersboete nog genadig afgekomen.

De tractorbestuurder gaf aan zijn ‘platte waag’ in de buurt te gaan stallen voor de nacht om deze later te repareren dan wel deugdelijk te vervoeren. De achteras had hij met de hulp van iemand anders en een shoveltje er bovenop gekregen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen