‘Luchtje aan schuurbrand Geesteren’

Foto: Tonnie Lohuis

De politie vermoedt kwade opzet bij de brand dat gisteren een boerderij aan de Witteveensweg te Geesteren grotendeels in de as legde. Dat beweert althans Hart van Nederland. Het tv-programma van SBS6 besteedde vanavond aandacht aan de zaak.

Iets na 20.00 uur gisteravond kwam de brandmelding binnen bij de hulpdiensten. De brandweer kon echter weinig uitrichten tegen de schuurbrand en liet 2 schuren gecontroleerd uitbranden. De heftige rookontwikkeling kon tot in de verre omtrek worden aanschouwd. Met de rook kwamen ook asbestdeeltjes mee, al kwam dat vooral plaatselijk weer neer. Het nabijgelegen woonhuis bleef wel gespaard. Niemand raakte gewond.

Volgens de politie is het onderzoek nog in volle gang. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt de asbest op. In de schuren bevonden zich geen dieren.

Jarenlang conflict

De veehouder is jaren geleden in de financiële problemen geraakt en moest van de bank in 2012 zijn veestapel en boerderij verkopen. Daarbij hoorden ook de 2 schuren. Het werd verkocht aan een veehouder uit Almelo, maar met de Geesternaar werd afgesproken dat hij nog een tijdje op de boerderij mocht wonen. Die periode kreeg hij om te proberen zijn financiën op orde te krijgen en de boerderij en veestapel terug te kopen.

Na een jaar had de Geesternaar het geld nog steeds niet bij elkaar en in augustus 2013 stelde de rechter hem een ultimatum: hij moest voor april 2014 de boerderij en veestapel terugkopen, of de boerderij verlaten. In die periode raakte de man nog verder in de problemen omdat hij de veestapel voor €150.000 verkocht, terwijl hij niet eens de eigenaar van de dieren was.

Als de Geesternaar op 1 april 2014 niet met geld over de balk is gekomen, is de maat vol voor de koper die al in 2012 de boerderij kocht. Via de rechter eist hij dat de man de boerderij verlaat, maar daar geeft de Geesternaar geen gehoor aan. De man woont er nu, ruim een jaar later, nog steeds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen