Dode en gewonden door gasexplosie in grensgebied

Foto: Polizei

Gistermiddag is een 21-jarige monteur om het leven gekomen en raakten 3 van zijn collega’s ernstig gewond bij een explosie in een aardgasstation in het Duitse Itterbeck, dichtbij de grens ter hoogte van Langeveen, Manderveen en Vasse.

Alle gewonden zijn afkomstig uit Grafschaft Bentheim. De onderhoudsmedewerkers waren bezig met het reinigen van ketels, eigendom van de firma GDF Suez.

Toen de mannen rond 16.30 uur een ketel openden, ontstond een grote steekvlam en een explosie. Eén van de medewerkers werd door de kracht van de ontploffing 20 meter weggeslingerd, liep zware brandwonden op en overleed ter plekke. Een collega liep zware brandwonden in het gezicht op en werd met een traumahelikopter naar een kliniek in Bochum overgebracht. Nog 2 andere betrokkenen moesten met lichter letsel naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Politie en brandweer durven nog geen uitspraak te doen over de oorzaak van het ongeval. De arbeidsinspectie en het instituut voor mijnbouw, energie en geologie doen ook nader onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen