Brandweer redt koeien van wisse dood

Als de nood aan de man komt en het allemaal misschien wel uitzichtloos lijkt, kun je in elk geval nog een beroep doen op de brandweer. Zo ook op het platteland. Dat dankbare gevoel overheerste vanavond bij de bewoners van een boerenbedrijf in Tubbergen, nadat de vrijwillige beroepskrachten 5 van hun koeien weer op het droge hadden gezet.

Op een melkveehouderij aan de Almeloseweg in Tubbergen zijn vanmiddag 5 jonge koeien in een gierkelder terechtgekomen, vermoedelijk doordat een rooster of een ondergelegen steunbalk het plotseling begaf. Het brandweerkorps van Tubbergen is daarom rond 17.00 uur uitgerukt om de dieren te bevrijden.

Ook een kraanmachine van loonbedrijf Gebr. Poppink uit Reutum werd ingezet bij de reddingsactie. Deze tilde de zeer onrustige pinken stuk voor stuk op. “Dat ging geheel volgens plan”, zo liet een brandweerman zich terloops ontvallen.

Er was behoorlijk veel mest in de gierkelder. De brandweer zette 2 duikers in die met persluchtmaskers de toekomstige melkbeesten in een soort harnas plaatsten, zodat deze met de kraan opgetild konden worden. Zo werden de ‘jongedames’ één voor één uit hun benauwde positie bevrijd.

Alle koeien overleefden de voor hen zeer penibele en potentieel fatale situatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen