Gewonden bij Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

Zojuist heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Grotestraat in Tubbergen tijdens de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht. Er vielen hierbij 3 gewonden.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van Slagerij Hulshof. Een grote pop viel van de carnavalswagen van DKW uit Vasse af en kwam op een vrouw en een kindje in het publiek terecht tijdens de optocht. Hulpdiensten kondigden meteen een zogeheten GRIP 1 af, voor zware ongevallen waarbij regionaal de coördinatie uitgevoerd wordt.

De optocht is niet afgelast, maar gaat met een kleine vertraging weer voort. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. De 3 gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoert. Van hen zijn er 2 zwaargewond, maar verkeren deze niet in levensgevaar.

De wagen van DKW (Denekamperweg) is onder politiebegeleiding voor nader technisch onderzoek afgevoerd naar de provinciale werf aan de Almeloseweg, tussen Harbrinkhoek en Tubbergen.

Volgens de bestuurder van de wagen weigerden de remmen tot 3 keer toe. Het vehikel schoot vooruit en kwam vervolgens tot stilstand tegen de stoep of tegen een dranghek. Hierna viel een deel van de constructie naar beneden, in het toekijkende publiek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen