Politie is daders van laffe mishandeling op het spoor

Foto: Onbekend

Het politieteam dat aangiftes van veelvoorkomende criminaliteit in behandeling neemt, is getuigen aan het horen van de mogelijk racistische mishandeling in Geesteren – in de vroege uren van afgelopen zaterdag. Dat laat een woordvoerder desgevraagd vanmorgen weten.

Volgens een bron die dichtbij het politieonderzoek staat, zijn tevens namen genoemd van direct betrokkenen.

Het ging mis toen Chris James en een vriend na een gezellige avond tegen 01.00 uur ’s nachts naar huis wilden gaan en vlak voor vertrek nog even een paar ongeopende biertjes van de grond pakten bij een terras aan de Dorpsstraat. “Er kwamen allemaal mannen op ons af.”

‘Zwarte piet’

Chris James vertelt dat ze de biertjes op verzoek direct aan de groep teruggaven, maar dat de sfeer al was omgeslagen. “Kankerneger, ga terug naar je eigen land, zwarte piet”, zijn de racistische opmerkingen die hij zich nog herinnert. Chris James zegt er wat van en krijgt een klap tegen zijn kin en een stomp op zijn borst. “Maar toen ik op de stoep viel, zag en hoorde ik helemaal niets meer.”

Door die val op de grond mist hij nu een voortand, is er een tand afgebroken en heeft hij meerdere schaafwonden. “Die man heeft mij niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk geraakt.” Chris James is geboren in Burundi, maar brengt zijn jeugd door in Almelo. “Ik woon hier al dertien jaar, maar heb nog nooit zoiets heftigs meegemaakt. Hoe kan iemand een minderjarige slaan?”

Complete plaatje

De politiewoordvoerder benadrukt dat ze alles gaan onderzoeken, waaronder ook de aanleiding van het gewelddadige incident en de kant van de dader(s). “Het zijn nu de media die alles klakkeloos overnemen van elkaar en van de berichten op internet, maar dat kunnen wij natuurlijk niet doen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen