‘Eindelijk gerechtigheid voor de gemeenschap Geesteren’

Foto: Activiteiten Vereniging Geesteren

De organisatie van de jaarlijkse kermis in Geesteren, de AVG, is blij dat de waarheid boven tafel is wat een mogelijk racistische mishandeling betreft die tijdens de afgelopen editie plaatsgevonden zou hebben.

Zojuist werd bekend dat de politie na uitvoerig onderzoek concludeert dat de jongeman in kwestie vermoedelijk zelf ter val is gekomen, waarbij hij verwondingen opgelopen heeft, zonder dat hierbij anderen betrokken waren. De daaropvolgende aangifte van racisme en mishandeling is zodoende niet op feiten berust.

‘Eindelijk gerechtigheid’

Bij monde van woordvoerder Leon Oosterik spreekt de Activiteiten Vereniging Geesteren van gerechtigheid voor de gemeenschap in Geesteren. “Laten we wel wezen, we zijn echt in een kwaad daglicht geplaatst. Je wilt niet weten wat er allemaal over Geesteren werd geschreven op bijvoorbeeld social media. Dan zijn wij als organisatie wel blij om te lezen dat het in elk geval niks met ons te maken heeft gehad.”

Oosterik vond het naar eigen zeggen meteen al vreemd, nadat de mogelijke mishandeling bekend werd, dat hun organisatie niets van het voorval gemerkt heeft. “Normaal dan hoor je direct wat er aan de hand is geweest en wie erbij betrokken waren, maar nu was er niemand die iets kon vertellen. Inmiddels blijkt dat we onterecht als boeman zijn neergezet. Sowieso is iedereen bij ons van harte welkom, ongeacht geaardheid, huidskleur of wat dan ook. Ieder evenement van de AVG is zo laagdrempelig mogelijk, zonder entreeprijs en dergelijke.”

Mogelijk strafvervolging wegens valse aangifte

Of er ook vervolging tegen Chris James wordt ingesteld voor het doen van een valse aangifte, zal het Openbaar Ministerie later bekendmaken. Dat laat politiewoordvoerder Chantal Westerhof weten. “Dat is nu nog niet bekend, maar zal door de Officier van Justitie bekeken worden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen