Hier heeft slaaf Jeffrey mogelijk jarenlang opgesloten gezeten

Foto: Redactie

Buren zijn totaal verrast door het nieuwsbericht dat het echtpaar B. uit Tubbergen opgepakt is voor de jarenlange uitbuiting en mishandeling van een zwakbegaafde man.

Volgens een buurtbewoner, die anoniem wil blijven, stond in de vroege ochtend van afgelopen maandag de gehele Verdistraat vol met politiewagens. “Van voor tot achter en er liep wel 35 of 40 man rond. Allemaal zoeken en doen.” De man wist niet wat hij zag en had dit naar eigen zeggen ook niet verwacht. “Jeffrey wou vroeger niets liever dan bij A. zijn. Ik weet dat hij zijn eigen ruimte had, achter de woonwagen, maar niet dat hij mishandeld zou worden. Ik geloof daar ook eigenlijk weinig van, als ik eerlijk ben. Maar goed, aan de andere kant komt de politie natuurlijk ook niet voor niets met zoveel mensen hierheen.”

De kringloopwinkel van A. en zijn vrouw G. in Tubbergen is voorlopig gesloten, maar eenzelfde winkel in Almelo is na 2 dagen wel weer open gegaan. “Zoon H. regelt het daar nu allemaal”, zo weet diezelfde buurman te vertellen.

Jeffrey is geen familie van het echtpaar, maar hielp wel mee in het bedrijf van de 2 verdachten.

Militairen

Volgens de politie heeft ook een gespecialiseerd zoekteam van Defensie, een zogenoemde Advanced Search Teams (AST), geassisteerd. Dit soort militaire inzet gebeurt altijd onder gezag van de officier van Justitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen