“Het is toch zo’n best jong”

Het woonwagenpark in Tubbergen ligt wat verscholen aan de Verdistraat
Het woonwagenpark in Tubbergen ligt wat verscholen aan de Verdistraat
Foto: Redactie

Ze kunnen er echt geen touw aan vastknopen. Hoe kan het nou dat Jeffrey gewoon buiten kwam en – bijvoorbeeld – met de jongste zoon voetbalde in de straat, terwijl hij zijn ‘pleegfamilie’ nu beschuldigt van uitbuiting en mishandeling?

De buren van de familie B. staan voor een raadsel. Nooit is hen iets aparts opgevallen en toen stond opeens een grote politiemacht voor de deur, afgelopen maandag. “Hij had zijn eigen plekje, achter de woonwagen. Dat was compleet uitgerust. Met een eigen televisie en toilet. Jeffrey kon volgens mij gaan en staan waar hij wou”, vertelt een buurvrouw die alleen zonder haar naam te openbaren, het verhaal wil doen. “Het is toch zo’n best jong, die Jeffrey. Doet geen vlieg kwaad, maar heeft wel begeleiding nodig. Dat kreeg hij ook, namelijk van het echtpaar dat nu vastzit. En kennelijk is er door hem aangifte tegen hen gedaan. Maar wij hebben daar nooit van gemerkt en dat hebben we ook tegen de recherche verklaard.”

Verleden als zwerver

Naar verluidt kwam Jeffrey bij het gezin wonen, toen hij dakloos was en op straat zwierf. De echtelieden die nu opgesloten zitten, zouden hem via de kermiswereld hebben leren kennen. Waar hij zich nu ophoudt, is onbekend.

“Zoon Henk is nu weer vrij, maar je kunt wel nagaan wat voor ‘shit’ hij over zich heen krijgt dezer dagen. Niet voor niets wil hij niemand te woord staan, omdat hem de emmer overloopt. Intussen moet hij voor zijn kleine broertje zorgen. Ik vind het maar wat knap dat hij dit doet, terwijl zijn ouders gevangen zitten”, vervolgt de anonieme vrouw. “Als hij zijn verhaal wil doen, doet hij dat echt. Maar nu heeft hij gewoon wat rust nodig. Alles wat Henk nu hoort en leest, doet hem geen goed.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen