Advocaat familie Berends hekelt rol van de media

Verdistraat in Tubbergen
Verdistraat in Tubbergen
Foto: Mark Mensink

Gebrandmerkt voor het leven door kranten en andere media, zonder dat er ook nog maar een proces heeft plaatsgevonden. Het echtpaar Berends, dat binnenkort voor de strafrechter zal verschijnen, wordt volgens hun advocaat al bij voorbaat én dus geheel ten onrechte schuldig bevonden door de pers.

Sinds 11 juli dit jaar zitten ze vast wegens het plegen van mogelijk strafbare feiten, het echtpaar Berends. Niet alleen zou slachtoffer Jeffrey op een onmenselijke manier, 7 dagen per week, 16 uur per dag uitgebuit zijn als slaaf, ook buurtbewoners die vermoedens hadden van de misstanden op het woonwagenkamp werden volgens hun eigen – anonieme – verklaringen worden gepest en bedreigd. Toch is hiervan nu nog niks bewezen verklaard door een rechter. Er is zelfs nog geen officiële aanklacht bekend. De advocaat die de familie Berends bijstaat, kookt daarom van woede en betitelt uitlatingen in de pers voorlopig als ‘openbare schandpaal’. “Ze staan er met naam en toenaam in genoemd, gebeurtenissen worden enorm opgeblazen en daarnaast gepresenteerd als feiten, terwijl ze nog helemaal niet bewezen zijn. Ik scheer ze niet allemaal over één kam hoor, maar zowel regionaal als landelijk maken de media die fouten”, aldus mr. Van Faassen. “Ik vind het echt ontoelaatbaar. Bovendien is het natuurlijk nog maar de vraag wat er overblijft van de beschuldigingen, mochten ze al ergens voor veroordeeld worden.”

Vrijlating

Tijdens de behandeling, vanmorgen in Almelo, van de civiele rechtszaak tegen de 2 Tubbergenaren door Woningstichting Tubbergen, gaf mr. Van Faassen aan dat hij tijdens de aanstaande pro-formazitting op 18 oktober aanstaande, om hun directe vrijlating gaat vragen. Een eventuele aanklacht zal het OM tevens dan bekend gaan maken.

Op 20 oktober doet de kort geding-rechter uitspraak over de mogelijke ontruiming van het woonwagenkamp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen