Ernstig zieke Geesternaar eist zijn trouwe viervoeter terug van ex-partners

20 jan 2017, 18:00 1-1-2
baron
Eigen foto
De uitdrukking 'waar twee honden vechten om een been, loopt een derde ermee heen' heeft voor een man uit Geesteren een wel heel aparte lading gekregen. Zijn hond, een Duitse dog die luistert naar de naam Baron, is namelijk meegenomen door 2 exen.
Niet een waakhond van 60 kg, maar als zijn eigen kindje. Zo beschouwt Jacques, wonend aan de Geermanstraat in Geesteren, zijn trouwe viervoeter. En hij wil hem zo snel mogelijk terug. Daarvoor heeft hij mr. Loes Eshuis-Nijmeijer van Expert Advocaten ingeschakeld, die vanmorgen de rechter vroeg met spoed een uitspraak te doen in het geschil met 2 dames die een persoonlijk verleden met de Geesternaar hebben. Zij waren wel aanwezig met hun advocaat, mr. Melanie Hermes van ESQ Advocaten, maar Jacques ontbrak. "Mijn cliënt is heel erg verdrietig vanwege het gemis van zijn hond. Hij durfde het gewoonweg niet aan te verschijnen en tijdens dit kort geding zijn voormalige partners in de rechtszaal te treffen", aldus zijn advocate.

'Helden'

Jacques heeft de 6-jarige Baron zelf gefokt en later grootgebracht, maar is inmiddels lichamelijk ziek geworden. Volgens de dames is dat laatste intussen dusdanig ernstig dat hij de hond niet langer goed kan verzorgen. De man bestrijdt dit en beschuldigt de vrouwen op zijn beurt van het - zonder zijn toestemming - meelokken van de hond, op 30 november jongstleden. Diezelfde dag nog werd er op Facebook een foto geplaatst met Baron en zijn nieuwe bezitters met het onderschrift 'de helden van de avond'.
De hond verblijft naar zeggen van de ex-partners in België, op het adres van één van hen. "Daar heeft hij een grote tuin ter beschikking met veel ruimte om te spelen. Bovendien klaagden in Geesteren behoorlijk veel buren over geluidsoverlast door geblaf van Baron." Ze stellen dat zij mondeling met Jacques zijn overeengekomen dat het beter is voor de hond om bij hen te verblijven dan bij hem.
Inmiddels gaat het weer veel beter met Jacques dan tijdens zijn laatste ziekenhuisopname, vertelde mr. Eshuis-Nijmeijer de rechter. Ze betoogde ook dat de ex-partners een onrechtmatige daad en daarmee eigenrichting hadden begaan. In de scheidingspapieren stond enkel dat hij eigenaar bleef van Baron. "Alleen bij het eventuele overlijden van mijn cliënt zou de hond naar zijn ex-echtgenote gaan. Er is wel over gesproken, maar zeker niet erg concreet."

Uitspraak

De spoedrechter doet binnen 2 weken uitspraak in deze opmerkelijke rechtszaak.