ACAB met graffiti op politiewagen gespoten

Foto: Peter Withag

Not amused. Dat waren de politiemensen die gisteravond in Geesteren bij hun auto terugkeerden. Onbekenden hadden deze aan de achterkant bespoten met graffiti, terwijl deze op surveillance waren tijdens de carnavalsoptocht in het dorp.

De politiewagen stond vermoedelijk in de Dorpsstraat te Geesteren, maar dat weet wijkagent Peter Withag niet helemaal zeker. Wel kent hij de betekenis van de afkorting die de vandalen achterlieten. “We vatten het niet lovend op, zeg maar”, zegt hij ingetogen. “ACAB staat voor All Cops Are Bastards, iets dat natuurlijk enorm beledigend voor ons is.”

Gelukkig, zo geeft Withag aan, was de beledigende tekst snel te verwijderen van de wagen. “Stel dat het lang had geduurd, dan is 2 man niet inzetbaar voor datgene waar ze zijn aangenomen.”

Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de graffititekst die tijdens een onbewaakt moment is aangebracht op de autolak, aldus Withag. Getuigen die iets weten van het vandalisme dat is aangebracht, zijn welkom om contact op te nemen met Politie Tubbergen via tel. 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen