Vrachtwagen in de sloot, chauffeur spoorloos

Afgelopen maandagavond is een witte vrachtwagen vlak voor de komborden van Geesteren van de weg geraakt en in de sloot beland. Toen de politie arriveerde, bleek de chauffeur onvindbaar.

Vlak voor de ‘slinger’ in de weg, aan de Denekamperweg te Geesteren, kwam afgelopen Rosenmontag de bestuurder van een kleine vrachtwagen dermate in de problemen dat deze van de weg afraakte en daarbij in een ondiepe sloot belandde. De oorzaak hiervan is onbekend. Het ongeval liet wel wat sporen achter, waaronder een kapot hekwerk.

De politie werd ingeseind. Maar toen deze op de ongevalslocatie aankwam, was de vrachtwagenchauffeur niet ter plaatse. Volgens politiewoordvoerder Petra Rijnten wisten enkele omstanders te vertellen dat de vrachtwagenchauffeur gedronken had. “Maar dat is niet zeker, want er is geen bloedproef afgenomen. Meneer werd namelijk pas de volgende dag gehoord op het bureau”, aldus de zegsvrouw. Hoewel agenten ’s nachts nog bij de woning van de man zijn geweest, werd hij ook hier niet aangetroffen.

De politie laat het hierbij en het OM zal geen vervolging instellen. Rijnten: “Uit zijn eigen verklaring blijkt dat hij helemaal niet gedronken heeft. Wij hebben verder geen reden of redenen om aan te nemen dat dit niet klopt. Hierdoor sluit voor ons het onderzoek.” Waarom de vrachtwagenchauffeur na het ongeval verdween zonder de politie hierover te informeren, is niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen