Een feestje voor de vele verloren kilo’s

Foto: Redactie

Het zit erop. Of misschien beter gezegd: nu begint het pas. De meeste deelnemers aan Project Fit 2016 kijken met genoegen terug aan de afgelopen maanden, waarin ze ieder – hopelijk definitief – afscheid namen van vele kilo’s. Hiervoor in de plaats kwam een flinke portie fitheid.

Afgelopen zaterdag was er een gezellig samenzijn, met lekkere hapjes en drankjes, om het traject af te sluiten. Er werd hierbij vooral gelachen, teruggeblikt en vooruitgekeken. Dat laatste ook samen, want er zijn zeker voornemens om samen te blijven sporten en actief te blijven.

Samen vielen de deelnemers maar liefst 72,4 kilo af, wat gelijkstaat aan 253,5 cm qua buikomvang. Naast eigen inzet en offers, is het totale resultaat natuurlijk ook te danken aan de deskundige begeleiding. Hierdoor stonden ze er niet alleen voor. Ook deelnemer Erik Krukkert valt dit op. “Ik persoonlijk kan met volle tevredenheid terugkijken op mijn deelname aan Project Fit 2016. Niet zo zeer om de verloren kilo’s, maar meer om de gezondere manier van leven die ik me heb aangeleerd. De inbreng en de persoonlijke benadering van een voedingsdeskundige (Ineke Kooiker) en, tijdens de vaste sportavond, de begeleiding van Vincent Pieterson (Bewust Bewegen) bleken van grote waarde te zijn.”

Krukkert viel niet alleen 10,5 kg af, maar kreeg er ook ruim 5 kg aan spieren bij. Daarnaast heeft hij nu zelfs 40 cm minder omvang. “Ik kan niet anders dan zeer tevreden zijn met dit resultaat en eenieder, mocht er een vervolg komen van dit geslaagde project, aanraden om mee te gaan doen als je wat gewicht kwijt wilt raken en je fitter wilt gaan voelen. Doen!”

Naast de ‘afvallers’ namen ook verschillende ondernemers uit Tubbergen deel. Zij gaven de deelnemers bijvoorbeeld korting op aankopen of doneerden iets lekkers voor het afsluitingsmoment:

  • Bakkerij de Kleibakker
  • Groentehal Oosterik
  • Keurslager Hulshof
  • Koopmans – Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie
  • Slijterij ’t Raedthuys
  • Zuivelhoeve Tubbergen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen