De Tukkers 1 heeft geen kind aan Avanti, kampioenschap is nog steeds in zicht

Het blijft spannend in de 4e klasse A. Zowel in de onderste regionen van de ranglijst als bovenin. Zo strijden De Tukkers 1 en BWO nog volop voor het kampioenschap. Op dit moment staat de ploeg uit Hengelo hier het beste voor met 1 puntje voorsprong. Afgelopen zondag deden beide ploegen wat ze moesten doen: winnen. BWO was in eigen huis met 4-1 te sterk voor Reutum 1, terwijl De Tukkers 1 geen kind had aan Avanti. De grensclub werd in eigen huis met 0-2 verslagen door de ploeg uit Albergen.Op een slecht bespeelbaar veld nam De Tukkers 1 vanaf de aftrap het initiatief. Met snelheid aan de zijkanten werd veel gevaar gesticht. De eerste treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. De van een schorsing teruggekeerde Kars Velthof nam een vrije trap snel. Sjoerd Visschedijk werd in het 16-metergebied aangespeeld en speelde zich op wilskracht vrij. Met een droge schuiver zette hij de stand op 0-1. Dit alles gebeurde in de eerste 10 minuten van het duel. Na de openingstreffer kreeg Avanti meer grip op het duel en won die ploeg op basis van fysieke krachten de meeste duels.

Na ruim een kwartier spelen kregen ook zij een goede mogelijkheid op de eerste treffer. Geklungel in de defensie van De Tukkers 1 leverde een vrije trap op voor Avanti. Kars maakte de overtreding, kreeg geel en is zodoende de volgende wedstrijd geschorst. De vrije trap die nog stond werd maar rakelings over het doel van Ruud Hesselink geschoten. De thuisploeg bleef drukken en had in die periode van de wedstrijd ook de betere kansen. Een voorzet vanaf rechts kwam op het hoofd van de spits, maar zijn inzet verdween een meter naast. Op twee kleine kansjes na een goed georganiseerd De Tukkers dat met 0-1 de rust in ging.

Ook in de 2e helft hadden de bezoekers uit Albergen weinig te duchten van Avanti. De grootste kansen waren voor de gasten. Dit leverde ook al snel de 0-2 op. Het voorbereidende werk van Thijs Kuipers was prima, net als het afronden van Ruben Hulshof. De spits nam de bal mee op zijn borst en schoot met zijn mindere linker raak. Doelpunt nummer 16 alweer voor de soms onnavolgbare aanvaller. Avanti was in de 2e helft in geen velden of wegen te bekennen. De Tukkers 1 speelde vanuit een gedegen organisatie en kwam er met snelheid voorin af en toe levensgevaarlijk uit. Sjoerd had de 3e treffer op zijn schoen. Hij passeerde de doelman, maar de breedtepass op Ruben Hulshof was onnauwkeurig.

Laatstgenoemde kreeg zelf ook nog een dot van een kans. Oog-in-oog met de doelman stond het vizier niet helemaal op scherp. Na dik 90 minuten spelen vond de dienstdoende arbiter het vervolgens genoeg en konden er weer 3 punten worden bijgeschreven voor De Tukkers 1. Een eenvoudige overwinning, met als enig smetje de schorsing voor Kars Velthof. De achterstand op BWO blijft 1 punt en dus is het kampioenschap nog steeds in zicht voor de Albergse ploeg.

De Tukkers 2
Voor het tweede elftal van De Tukkers stond er afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Achilles’12 op het programma. De directe concurrent kon op 7 punten achterstand worden gezet en dat gebeurde ook. Boeiend was het duel niet, maar er werd uiteindelijk wel gewonnen met 2-0. De eerste helft konden er over en weer geen kansen worden genoteerd. Het duel ging dan ook gelijk op. Na rust kwam de ploeg van trainer/coach Peter Eidhof op voorsprong.

Het initiatief lag na de thee meer bij De Tukkers 2 en dat resulteerde in de openingstreffertreffer. De kopsterke Tom Kemperink stond weer eens op de goede plek na een afgemeten voorzet van Gijs Eidhof: 1-0. De A-spelers lieten zich van hun beste kant zien en hierin speelde Sil Elferink een extra belangrijke rol. Hij werd neergehaald, maar vervolgde de aanval. Toen de scheidsrechter in de gaten had dat er weinig meer te halen viel, besloot hij tot het geven van een strafschop. John Koopman wist zich wel raad met het buitenkansje en verdubbelde de score. Dit was tevens de eindstand.