Fleringen 1 sterker dan De Lutte

Voor de Fleringer hoofdmacht moest de klus in speelronde 23 op voorhand te klaren zijn. Tegen hekkensluiter De Lutte waren vanmiddag 3 punten niet alleen noodzakelijk, maar het werd ook wel weer eens tijd dat er niet alleen leuk gebald werd maar ook geoogst.De thuisploeg begon met een fitte en volledige selectie en was dan ook de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Na 5 minuten spelen stond er al een 2-0 voorsprong op de teller na doelpunten van Hielke aan de Stegge. Eerst promoveerde hij een vrije schop snoeihard door de muur tot openingstreffer. Een uitstekende aanval over de linkerkant leidde tot een uitgemeten schuiver van Peter Beukerink die de bal in de verre hoek mikte voor een snelle 2-0 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar Fleringen 1 maakten het zich zelf moeilijk door Robbin Kosterman tot 2 keer toe te laten ontsnappen en beide keren noteerde hij voor De Lutte een aansluitingstreffer. Eerst werd een aanval door het centrum van de verdediging door Kosterman verzilverd. Hielke aan de Stegge herstelde de marge tot 2 treffers uit een strafschop nadat de meest gevaarlijke Fleringer aanvaller Jelmer Tijink onderuit werd gelopen binnen de beruchte lijnen. En opnieuw Robbin Kosterman tekende voor de 3-2 ruststand toen hij alert reageerde op een klutsbal in de Fleringse defensie.

Na rust werd al snel de wedstrijd in het slot gegooid. De Fleringers maakten onverdroten jacht op een beslissende treffer en die kwam in de 56 e minuut toen Martijn Poppink een prima voorzet afleverde op de kruin van Jeffrey Heithuis. Hij zette met een prima kopbal de 4-2 eindstand op het scorebord. De Lutte spartelde nog wat tegen, maar degradatie werd vandaag definitief een feit voor hen. Tom Booyink kwam binnen de lijnen en maakte Benno Tellman het leven zuur. Uitblinker Tim Schepers ontfermde zich met succes over Robbin Kosterman. Fleringen 1 speelde daarmee de wedstrijd degelijk uit naar een verdiende zege en is een stap dichter bij handhaving in de 4e klasse gekomen. De eerstvolgende tegenstander is TVV, thuis na het Paasweekend.