Reutum 1 verliest van koploper BWO

Voor het eerste elftal van VV Reutum stond er vanmiddag een lastige wedstrijd op het programma. Het moest afreizen naar Hengelo om aan te treden tegen koploper BWO. Voor de winterstop eindigde de veelbesproken wedstrijd in een 2-4 eindstand in het voordeel van de Hengeloërs.Reutum 1 kon vandaag geen beroep doen op de geblesseerden Jan Morskieft, Rick Blokhuis, Ron Brunninkhuis en Matthijs Kolman. Doelman Jan Blokhuis ontbrak wegens privéomstandigheden. Het was voor trainer/coach Mark Wijnreder dus puzzelen. De puzzel leek nog groter te worden toen Roel Mensink door de enkel ging in de warming-up, maar hij begon wel aan de wedstrijd. Raymond Deterink keerde bij Reutum 1 terug in de basiself en Kevin Tulk nam de plek van Jan Blokhuis in.

In de eerste fase van de wedstrijd tastten beide teams af en creëerden nauwelijks kansen. Na enkele minuten moest Kevin Tulk, die overigens een goede wedstrijd keepte, voor het eerst redden bij een schot uit de tweede lijn. De eerste grote mogelijkheid voor Reutum 1 kwam na 20 minuten spelen. Raymond Deterink stuurde Niek Brunninkhuis weg. Hij tikte de bal langs de doelman, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Na zo’n half uur kreeg BWO ook een aantal mogelijkheden. Bas van den Heuvel schoot rakelings over en Goksu Mavu kopte naast. Even later scheerde een schot van Robbert Smit net over de lat. Korte tijd later was Goksu Mavu (schot op de paal en schot net naast) tot 2 keer toe dichtbij. Na 36 minuten kreeg Reutum 1 een grote mogelijkheid via Stijn Slaghekke, die de bal tegen de paal kopte. Ruim 5 minuten voor rust kwam Reutum op een 0-1 voorsprong. Een corner van Rob Veelers kwam voor de voeten van Hans Brunninkhuis. Zijn eerste schot werd geblokt, maar in de rebound liet hij doelman Niek Nijenhuis met een knap schot kansloos. Vlak voor rust was Reutum 1 via Raymond Deterink dichtbij de 2e treffer, maar zijn schot ging rakelings naast. Een minuutje later was Wesley van Houten dichtbij de gelijkmaker, maar ook zijn schot ging net naast. Vervolgens gingen beide teams met een 0-1 tussenstand de rust in.

De 2e helft begon Reutum 1 met dezelfde formatie. De eerste grote kans was voor BWO. Een schot van Bas van den Heuvel werd naast getikt door Kevin Tulk. Zo’n 6 minuten na rust kreeg de Reutummers een ideale mogelijkheid om de 0-2 te maken. Niek Brunninkhuis, werd na een één-twee met Hans Brunninkhuis, richting het doel van BWO gestuurd. Zijn schot werd knap gepareerd door Niek Nijenhuis. Na 65 minuten kwamen beide teams op gelijke hoogte. Robbert Smit gaf een fantastische pass op Dennis Kemerink die keurig afrondde. Nadat 5 minuten later bij een scrimmage eerst Maddi van der Aa een bal van de lijn haalde, was het een minuut later wel raak. Een aanval over de rechterkant werd binnengeschoten door wederom Dennis Kemerink. Hij maakte hiermee zijn tweede treffer deze middag. Een kwartier voor tijd kreeg Reutum 1 via Jord van der Aa weer een kans op de gelijkmaker, maar zijn vrije trap werd gered. Een minuut later gooide BWO de wedstrijd op slot. Bas van den Heuvel gaf de bal breed aan de buitenspel staande Goksu Mavu die de 3-1 binnenschoot. De scheidsrechter wuifde hierbij het Reutumse vlagsignaal weg. Een onterechte 3e treffer, maar dit deed er niet meer toe. Trainer/coach Mark Wijnreder gebruikte achter elkaar zijn wissels. Rick Sonder kwam in de ploeg voor Roel Mensink. Mark Morskieft verving Raymond Deterink en vlak voor tijd kwam Dennis Huiskes in de ploeg voor Hans Brunninkhuis. In de slotminuut maakte Bas van den Heuvel het nog erger voor Reutum 1. Wesley van Houten gaf de bal breed op van den Heuvel die de 4-1 binnenschoot. Na 90 minuten vond de leidsman het voldoende en floot voor het laatst. Al met al een terechte overwinning voor BWO, dat vandaag een maatje te groot was voor het Reutumse team.

Aankomend weekend komt Reutum 1 niet in actie. De week erna komt Saasveldia naar de Kottenbrei, waar om 14.00 uur wordt afgetrapt. Voor Reutum is dit een belangrijke wedstrijd in de strijd om de 3e plaats.