Vasse 1 laat het thuis liggen tegen de kersverse kampioen

Vandaag stond de wedstrijd tegen FC ’t Centrum, de kampioen, op het programma voor het eerste elftal van SV Vasse.De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en probeerden de blauw-witten vroeg vast te zetten. Vasse 1 liet zich evenwel niet ingraven en probeerde daarentegen zo snel mogelijk de aanval te kiezen. De bal kwam na 5 minuten bij Stef Boerrigter. Hij omspeelde een paar spelers en bracht de bal voor bij Niek Spit, zijn goede inzet werd knap uit het doel gehouden door de Enschedese keeper. De tegenstander was gewaarschuwd en Vasse 1 kreeg nog een paar goede kansen op de 1-0, maar de bal ging er niet in. ’t Centrum kreeg door sommige fouten aan de Vasser zijde ook enkele kansen. Zo speelde John Nijhuis en Rudolf Wigger de bal tekort terug op doelman Bolscher die uiteindelijk nog nipt een doelpunt kon voorkomen.

In de rust werd aangegeven dat de Vassenaren gewoon door moesten gaan, maar dat de handelingssnelheid nog meer omhoog moest. Trainer/coach Bert Stokkingreef bracht Daan Haarhuis in het veld voor Erik Rijsman. Toch was het de tegenstander die op 0-1 kwam. Een paar corners zorgden er uiteindelijk voor dat de bal in een scrimmage tegen 1 van de Vasser spelers tegen de hand kwam, met een benutte penalty tot gevolg. Chiel Veer werd naar voren gestuurd als spits en Niek werd gewisseld voor Walter Kemna. Vasse 1 liet zich niet op de kop zitten en niet veel later viel de verdiende 1-1. Een afstandschot van Rik Wiefferink werd verkeerd ingeschat door de goalie van ’t centrum en de stand was weer gelijk.

Vasse 1 ging gokken en wilde de winst, maar toch kwam de tegenstander 5 minuten voor tijd nog weer langszij. Een bal over links werd niet goed gewerkt en vanaf de rechterkant werd de 1-2 tegen de touwen geschoten. Vasse 1 gaf niet op en kreeg nog een kans op de 2-2 want in een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Walter Kemna, maar zijn inzet werd kundig gepareerd. Vasse 1 zette nog een paar keer aan en het centrum kwam er nog een paar keer uit via de counter, maar verloor uiteindelijk van een terechte kampioen genaamd FC ’t Centrum. Aan werklust en inzet vandaag wederom geen gebrek.

In het paasweekend is er een inhaalprogramma gepland door de KNVB. Een goed moment om de heersende blessures te laten genezen bij het licht van het traditionele paasvuur. Op paasmaandag 21 april komt alleen het veteranenteam in actie. Het betreft dan een thuiswedstrijd op sportpark ’t Lankamp, aanvang 10.00 uur, tegen UD VE1.