Derde titel op rij voor Steggink 2

Foto:

Café Fox in Tubbergen stond afgelopen zondagmiddag centraal voor de play-offs van de gemeentelijke dartscompetitie. Er streden 4 teams om het kampioenschap, waaronder ook tweevoudig titelverdediger Steggink 2. Het was dus aan Nobbenhuis, Fortkamp 2 en Kottink 1 om er voor te zorgen dat er nieuwe kampioen zou opstaan.In de halve finales nam Nobbenhuis het op tegen Kottink 1. Beide teams troffen elkaar onlangs nog in de laatste speelronde van de competitie waarin Kottink voor het eerst dit seizoen aan het langste eind trok en de overwinning binnen haalde. Dit moest toch zelfvertrouwen geven voor de halve finale, maar niets had het vermoeden dat dit kon bevestigen. Nobbenhuis had geen kind aan de darters uit Geesteren en kwam met liefst 4-0 uit de singles. Johan Seppenwoolde had hier een aandeel in met een 180 en Harold Hofhuis haalde een leg met een 115 finish binnen. Kottink snoepte nog een dubbelpartij af, maar daarna was het over en sluiten.

Op dreef
In de andere halve finale was drievoudig kampioen Fortkamp 2 er alles aan gelegen om de regerend kampioen van de troon te stoten en om revanche te nemen op de verloren finale van vorig jaar tegen Steggink 2. Toch kwam Fortkamp  niet sterk uit de startblokken en daar waar Martin Hofsté het team bij een 2-0 achterstand terug moest brengen in de wedstrijd, verzuimde hij de trekker over te halen. Drie punten achterstand, maar de joker was nog aan zet. Ben Lesscher was deze middag behoorlijk op dreef en won eenvoudig zijn singlepartij. Zijn hoge scores met 2 keer 180, een 130 en een 146 finish waren dan ook niet mis. Ook Martin Hofsté fabriceerde nog een 180 en al dit dartsgeweld bracht Fortkamp terug in de wedstrijd tot een 4-3 achterstand. Even leek de sensatie van enkele jaren terug in de lucht te hangen, maar toch moest Fortkamp buigen voor sterke Steggink 2.

Finale
Zoals misschien wel gehoopt al dan niet verwacht, dus een finale tussen Nobbenhuis en Steggink 2. Twee jaar terug was dit eveneens het finaleplaatje, zij het dat Steggink 2 toen nog onder de naam Dynasty speelde. Hier begon de succesreeks van laatstgenoemde en uitgerekend Nobbenhuis kan deze reeks weer beëindigen. In tactisch opzicht had Steggink de opstelling goed ingevuld. Zij kwamen 2-1 voor in de singlespartijen waarna de vierde single van cruciaal belang zou worden voor Nobbenhuis. Voorzitter Harold Hofhuis verzuimde wellicht door spanning om de stand gelijk te trekken, hetgeen Nobbenhuis behoorlijk in de problemen bracht. Nobbenhuis zette alles op alles, maar moest ook in de eerste dubbelpartij buigen. Het geloof in een goede afloop ebde daardoor weg. Het werd nog wel 4-2, maar een foutenfestival in de 7e set bracht Steggink de overwinning. Voor de derde achtereenvolgende keer op rij haalt Steggink 2 de titel binnen, hetgeen een primeur is binnen de Dartsvereniging Gemeente Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen