Burgemeester huldigt uniek kampioensteam THAG

Foto:

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een team uit Oost-Nederland het gepresteerd om het kampioenschap binnen te halen in de landelijke jeugdcompetitie. Het -15 team van judovereniging THAG, gecombineerd met judoka’s van SJO Enschede, is zo kampioen geworden van heel Nederland. Kortom, een unieke prestatie.Nog een beetje beduusd van alle aandacht kwamen gisterochtend 3 judoka’s van THAG naar de Geesterse sporthal naast de basisschool om te worden gehuldigd in het bijzijn van vele anderen, waaronder clubgenoten en familieleden. Bo Sanders, Wouter Tijink en Petros Reinders stonden er van oor tot oor glunderend bij en lieten de feestelijkheden rustig over zich heen komen.

Na een woordje van hun leraren/trainers en voorzitter Loes Ritzen, mocht burgemeester Stegers hen feliciteren met het bereikte resultaat. Als inleiding refereerde hij daarbij naar een herinnering van Wim Ruska, de legendarische Nederlandse judoër. “Mijn vader zat in de marine, net als hij. Zo nu en dan kwam Wim Ruska bij ons thuis en dan mocht ik tegen hem judoën. Of liever gezegd worstelen, want van judo heb ik niet zoveel kaas gegeten. En hij liet mij, als kleine jongen, daarbij natuurlijk altijd winnen. Zo kan ik toch nog altijd zeggen dat ik van een echte judokampioen gewonnen heb”, grapte Stegers.

Nederlands kampioenschap
Op 18 mei was de finale in district Oost-Nederland en daar speelden de combiteams THAG & SJO 1 en THAG & SJO 2 tegen elkaar in de finale. In het district waren ze dus met beide teams al respectievelijk op de eerste en tweede plaats geëindigd.

Voor het NK plaatsen zich in totaal 8 teams: de kampioenen uit de 7 districten en de winnaar van vorig jaar. Na winst op Hercules uit Echt, Limburg met 4-1 plaatste het team zich voor de kwartfinales. Hierin moesten ze het opnemen tegen Judo Essink uit Helmond, Noord-Brabant. Net als in de eerste partij maakte Petros Reinders, woonachtig in Vasse, het beslissende punt. Ook in de laatste partij lag de druk bij hem en het was bewonderenswaardig hoe hij met die druk om kon gaan. Het team won met 3-2 van Judo Yushi uit Hoofddorp en mochten hierdoor op het hoogste schavot plaatsnemen.

2014-06-29-11

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen