Heracles speelt graag in Tubbergen

Foto:

Een mooie zomeravond, vrolijk wapperende vlaggen, de geur van bier en braadworst en een grasmat waar golfers hun green graag voor inwisselen. Zie daar de ambiance op het sportpark van voetbalvereniging TVC’28 waar Heracles Almelo en Torku Konyaspor elkaar gisteravond bestreden.Sportief kwam Heracles tekort tegen de Turkse ploeg. Met 2-1 gingen der AlmeloĆ«rs onderuit, maar over de entourage in Tubbergen toonde zowel spelers als publiek zich dik tevreden. Niet voor niets dat Heracles voor het vierde jaar op rij een oefenduel op het veld van de Tubbergse eersteklasser afwerkte. “En ook volgend jaar komen we graag terug”, liet pr- en communicatiemedewerkster Anke Aalderink weten.

Zo’n 800 toeschouwers zagen hoe Konyaspor in de eerste helft de bovenliggende partij was. Heracles miste Simon Cziommer en Jaroslav Navratil die een schorsing uitzaten. De Turkse ploeg kwam op voorsprong door een onfortuinlijke actie van Ramon Zomer die een strakke voorzet achter zijn eigen doelman werkte. Door een fraaie kopbal van Jagos Vukovic liep Konyaspor nog voor rust verder weg (0-2).

Geleidelijk werkte Heracles zich onder de druk uit. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus was met een ziedend schot dicht bij de gelijkmaker. Ook Aleksei Kangaskolkka had een goede mogelijkheid. Zijn kopbal ging rakelings naast.

Na de pauze gaf Heracles gas. Mark-Jan Fledderus bracht met een afstandsschot de 2-1 stand op het bord. Daarna schiepen de discipelen van trainer Jan de Jonge zich meerder kansen maar hadden geen succes in de afronding. Konyaspor beperkte zich tot verdedigen en trok de zege gecontroleerd over de streep.

Een mooie voetbalavond in Tubbergen leverde Heracles nuttige informatie voor de eerste competitiewedstrijd op 9 augustus tegen AZ. Afgaande op de vele positieve reacties zal de Almelose club zich ook volgend jaar weer in Tubbergen presenteren.

btvgcsbiyaa4d-c

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen