Fleringen 1 neemt definitief afscheid van 4 spelers en vaste grensrechter

Foto:

Afgelopen vrijdag heeft VC Fleringen afscheid genomen van enkele spelers uit de hoofdmacht van de c lub. Hiervoor werd een afscheidswedstrijd gehouden. Wouter Booyink, Rick Stopel, Randy Juninck en Tom Booyink zetten een punt achter hun carrière in de hoofdmacht. Alle 4 kregen een prachtig canvasdoek en een bloemetje aangeboden. Wouter Booyink ontving daarnaast een ingelijst shirt als dank voor het feit dat hij maar liefst 22 jaren in Fleringen 1 speelde. Ook grensrechter Johan van der Kamp stopt ermee.Na vele jaren in de aanval gespeeld te hebben werd Wouter Booyink teruggehaald naar de achterhoede en ook dat ging hem uitstekend af. Hij pikte menig doelpuntje mee en als het echt nodig was werd hij weer naar voren gedirigeerd. Onder voormalig trainer/coach Marcel Douwma werd hij zelfs topscorer van de 4e klasse. Sportiviteit stond bij hem hoog in het vaandel en hij liep daarom zelden tegen een kaart aan. Ontelbare nieuwe spelers heeft hij bij het eerste zien komen en gaan. Als leider bij het deze zelfde ploeg brengt hij inmiddels zijn ervaringen en routine over op de huidige jonge spelers. Trainer/coach Tim Meijerink heeft in hem zeker een prima klankbord op technisch en tactisch gebied.

Onberekenbare speler
Ook Randy Juninck nam afscheid. Zelden of nooit had Fleringen 1 zo’n onberekenbare aanvaller. Maar wel eentje die gevreesd werd bij alle tegenstanders. Zijn acties waren voor vriend en vijand een verrassing. De meest briljante momenten werden afgewisseld met onbegrijpelijke missers. Eén ding is zeker: als hij van de partij was dan gebeurde er wat. Meer dan 10 jaar speelde Juninck in de hoofdmacht. Als pinchhitter op de bank altijd positief naar medespelers toe en hij moedigde ze op zijn geheel eigen wijze aan.

Waardevolle speler
Tom Booyink was de afgelopen 10 jaar een zeer waardevolle kracht binnen het eerste elftal. Je miste hem pas als hij niet mee deed. Het was bijna vanzelfsprekend dat hij zijn man niet in de wedstrijd liet komen. Booyink was in het veld een man van weinig woorden maar hij trad op waar het nodig was. De beste buitenspelers kregen bij hem geen poot aan de grond. Zulke spelers heeft ieder elftal nodig om goed te kunnen presteren. Hij was zich er goed van bewust waar zijn kwaliteiten lagen en voetbalde daar naar. Afgelopen seizoen heeft hij al min of meer het vaandel overgedragen aan de jeugd doordat hij langdurig geblesseerd was.

Technisch begaafde speler
De volgende in de rij afscheidnemende spelers is Rick Stopel. Op 28 oktober 2001 scoorde hij zijn eerste doelpunt in Fleringen 1, tegen BSC Boekelo. Hij was toen nog jeugdspeler en een talent als zo velen uit de roemruchte familie Stopel. Vanaf die tijd maakte Stopel onafgebroken deel uit van de selectie. Hij kon als voetballer grandioze acties afwisselen met laten we zeggen minder geslaagde acties. Net als Tom Booyink heeft ook Rick Stopel de glorietijd meegemaakt en dat alleen al is een verdienste, want in die tijd was het spelersarsenaal waaruit de trainer kon kiezen aanzienlijk groter. Hij kon op meerdere plekken in de aanval en het middenveld uit de voeten en dat sprak vaak in zijn voordeel.

Grensrechter stopt
Johan van der Kamp is een typisch voorbeeld van een echte vrijwilliger. Hij is in vele hoedanigheden actief geweest en nog steeds actief voor VC Fleringen. Hij is eerst jarenlang clubscheidsrechter geweest en toen het eerste elftal verlegen zat om een grensrechter, liet hij hen niet in de kou staan. Eind vorig seizoen heeft hij na 6 jaar de knoop doorgehakt en besloten te stoppen als grensrechter bij het eerste. Gelukkig blijft wel actief bij de jeugdafdeling waarin ook 2 talentvolle zoons van hem spelen. Ook voor hem en zijn vrouw waren bloemen en een fraai aandenken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen