Manderveen 1 bindt ook MVV’69 aan de zegekar

Foto:

Afgelopen dinsdag speelde het eerste elftal van VV Manderveen op de eigen heilige grond tegen MVV’69 uit Marle. De zaterdag vierdeklasser verloor haar eerste wedstrijd ruim van Fleringen 1. Dat gaf echter geen garanties voor een Manderveense overwinning.Manderveen 1 probeerde het goede voetbal van de wedstrijd tegen Losser vast te houden. Maar het eerste kwartier verliep nog niet volgens plan. Het was rommelig van beide kanten en Manderveners konden zich maar moeilijk onderscheiden van de tegenstander. Een klein kopkansje van Gijs Wesselink was het enige wapenfeit van de beginfase. In het tweede gedeelte van de eerste helft nam de dreiging van de thuisploeg meer toe. MVV’69 had vooral geen antwoord op de snelle rushes van rechtsbuiten Rick Stopel. Na zo’n 30 minuten spelen was het de gelouterde verdediger Heiko Hemmink die opkwam van eigen helft. Iets buiten het strafschopgebied opende hij het vuur, maar zijn schot  werd goed gepareerd door de doelman. Ongeveer 10 minuten later werd diezelfde Stopel op snelheid weggestuurd. Zijn 2 bewakers hadden het nakijken en hij leek het kunstje keurig uit te voeren.  De bal kwam echter via de paal terug het veld in, waar Vincent Webbink de rest van het werk opknapte en de bal alsnog binnentikte.

De tweede helft gaf een vertrouwd beeld. Manderveen 1 maakte het spel en liet de bal het werk doen. De thuisploeg verzuimde evenwel de wedstrijd voortijdig op slot te gooien. De bezoekers roken hun laatste kans en speelden de 20 minuten 1-op-1, en bij vlagen zelfs nog aanvallender. Manderveen 1 had het hier lastig mee, maar bleef overeind. Via de counter waren er kansen een einde te maken aan alle onzekerheid en 5 minuten voor tijd gebeurde dit dan ook. Het was ‘Het kanon’ Gijs Wesselink die na een lange spurt de bal het net liet bollen en dit doelpunt op geheel eigen wijze vierde.

Fleringen 1 verloor haar wedstrijd tegen Losser, zodat Manderveen 1 nu aan de leiding gaat in groep 3. Zaterdag spelen beide om 18.00 uur in het grensdorp de zware derby. De Manderveners hebben aan 1 puntje genoeg om de volgende ronde van de Districtsbeker te bereiken. Dit lukte voor het laatst onder trainer/coach Geert Slomp in 2011, toen Manderveen 1 groepswinnaar werd in een poule met Wierden en ook Fleringen 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen