STEVO 1 maatje te groot voor ASV’57

Het eerste elftal van STEVO won dinsdagavond op de Peuverweide het bekertreffen tegen ASV’57 met klinkende cijfers: 6-1. STEVO 1 kwam eerst in de tweede helft ruim aan scoren toe, want bij rust was de stand slechts 1-0.De mannen van nieuwbakken trainer/coach Peter Reekers schoten wel flitsend uit de startblokken. Al na 15 seconden legde Niels Wigger, uit een voorzet van zijn neef Roy Wigger, de bal achter de doelman van ASV’57. Het publiek ging er eens goed voor staan langs het kunstgrasveld. Was dit een voorbode voor een grote uitslag? Vooreerst nog niet, zo bleek. STEVO 1 had na de treffer veel moeite om in het spel te komen. De bezoekers kwamen bovendien ook nogal eens gevaarlijk uit en bij tijd en wijle liet het de bal ‘zelfs’ beter lopen dan de Geesterenaren dat deden. Tot aan de rust was het dan ook een matig treffen van de thuisploeg.

Na de onderbreking zette STEVO 1 meer druk op de tegenstander en schakelde een tandje bij. ASV’57 had kennelijk veel gegeven in de eerste helft en moest lijdzaam toezien dat de rood/gelen nog eens 5 keer het net wisten te vinden van het doel.

In de 48e minuut was het eerst Tom van Bentheim, die uit een stafschop de 2-0 scoorde. Zo’n 2 minuten later had hij nog eens die kans vanaf de 11 meter stip. Ditmaal was de keeper van de gasten op zijn hoede en wist de bal, nu in de andere hoek, te stoppen. Het was echter ‘uitstel van executie’ voor ASV’57 want Roy Wigger wist even later vanuit een corner de doelman wel te passeren: 3-0. Tom van Bentheim nam 2 minuten later revanche voor de gemistte penalty en schoot 4-0 binnen.

ASV’57 deed hierna iets terug, nadat de leidsman een vlagsignaal van de STEVO-grensrechter negeerde, terwijl de positie van de scheids in deze situatie veel slechter was: 4-1.Een kleine domper die door – opnieuw – Tom van Bentheim werd goedgemaakt met zijn 3e treffer en dus de 5-1 op dat moment. Maarten Gelhever wist in de slotseconden de eindstand voor STEVO 1 op 6-1 te bepalen.

Er rest nog 1 bekerwedstrijd voor de Geesternaren. Komende zaterdag, 30 augustus, speelt het in Wierden tegen SVZW 2. Hierna is bekend of STEVO 1 door gaat naar de volgende ronde.