Hettie Olde Loohuis nieuwe voorzitter van voetbalvereniging Reutum

Foto:

Het ‘mannenbastion’ VV Reutum heeft na ongeveer 1,5 jaar zoeken een nieuwe voorzitter: Hettie Olde Loohuis.Toen er vorig jaar nog geen opvolger voor Sjaak Leferink gevonden was, heeft hij zelf nog een verlenging van een jaar aangekondigd. Maar daarna zou hij echt stoppen ongeacht of er nu een opvolger was. In de ‘blessuretijd’ is het dan toch gelukt. “Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en het toch maar gedaan”, aldus Hettie Olde Loohuis. Ze werd afgelopen donderdag door de leden tot nieuwe voorzitter verkozen.

Mogelijk unicum
“Wat is nu een club zonder voorzitter? Dan doe je eigenlijk niet meer mee. Zo’n prachtige club moet een voorzitter hebben?” Deze woorden kwamen al uit Hettie’s mond tijdens de zoektocht naar een opvolger voor Sjaak. En hieraan was al te merken dat ze het toch wel belangrijk vond dat er een opvolger kwam.
Hettie Olde Loohuis is bepaald geen onbekende in de Reutumse voetbalwereld. In haar jeugd voetbalde ze al bij de plaatselijke en is ze daarmee zelfs de eerste Nederlands kampioen damesvoetbal (1974) geworden. Daarnaast staat ze vaak langs de lijn en is ze ook actief als lid van de clubblad-redactie. Ze kent de club dus van binnen en buiten. Noemenswaardig is dat haar man Harrie eveneens voorzitter is geweest. Misschien is dit laatste gegeven wel een unicum voor het Nederlands voetbal.
Allemaal kampioen
Besturen zit in haar bloed – zo was ze eerder o.m. wethouder van de gemeente Tubbergen en voorzitter van Glasrijk – en ze doet het ook met veel plezier. Olde Loohuis: “Er zijn altijd meer oplossingen dan problemen. Ik hoop alleen dat het niet als een belemmering wordt gezien dat er een vrouw voorzitter is.” Gezien haar uitverkiezing en de goedkeuring door de clubleden moet dat geen probleem zijn. “Mijn doelstelling? Daar moest ik wel even over nadenken. Ik denk alle teams kampioen”, vertelde ze lachend. “Natuurlijk weet ik dat dat een illusie is, maar het allerbelangrijkste is plezier hebben in het voetballen.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen