STEVO 1 blijft meedoen voor de beker

Het eerste elftal van STEVO heeft het derde en laatste bekertreffen in Wierden tegen SVZW 2 met 0-2 gewonnen. De Geesternaren lieten het initiatief gedurende de gehele wedstrijd veelal aan SVZW 2 en probeerden er zelf gevaarlijk uit te komen via de counter. En dat niet zonder succes.

Het eerste gevaaarlijke moment in de wedstrijd was dan ook van STEVO 1. In de 10e minuut schoot Roy Wigger de bal over het doel van de Zwaluwen. Zo’n 5 minuten later was het opnieuw Roy Wigger, die op rechts goed door kwam en de bal precies voor de voeten legde van de meegelopen Tom van Bentheim. Die had recht voor het doel weinig moeite de keeper van SVZW te verschalken.
SVZW behield ook hierna het initiatief en ze speelden de bal veelal rond zonder gevaar voor de Geesterse ploeg. Een eerste kans voor de Wierdenaren kon in de 28e minuut genoteerd worden. Keeper Roy Kreuwel, altijd een zekere en rustgevende factor bij STEVO 1, had er een groot aandeel in dat de kans op niks uitliep. STEVO 1 speelde eerst vanaf de 35e minuut wat meer naar voren.
In de 2e helft een vrijwel zelfde spelbeeld als in de 1e helft. SVZW probeerde STEVO1  onder druk te zetten, maar de mannen van trainer/coach Peter Reekers speelden goed in de discipline deze middag. Kansen noteren we voor SVZW in de 65e minuut en voor STEVO, in de persoon van Roy Wigger, in de 73e minuut.
De 0-2 voor STEVO 1 viel in de 78e minuut. Een goed uitgevoerde aanval over enkele schijven deed de bal bij Tom van Bentheim belanden, die vanaf de rand 16-metergebied met zijn linkervoet het leer achter de keeper van de Zwaluwen legde en daarmee zijn 2e treffer van de middag maakte.
Laatste kans voor STEVO 1 was van Ingmar Reinerink. Zijn pegel in de 90e minuut ging een meter of twee over het doel van SVZW. Volgens de laatste berichten bekert STEVO verder.
Vermeldenswaardig is nog het uitvallen van Roy Wigger. In eerste instantie liet het zich aanzien door een blessure aan zijn hamstring. De komende week zal meer duidelijk worden over deze tegenvaller.
Volgende week zondag wacht voor STEVO 1 de eerste competitiewedstrijd in Hengelo tegen Tubantia.