Topschutters Mander voor de 4e keer Nederlands kampioen

Foto:

Afgelopen zaterdag zijn de finalewedstrijden van de NKB Straatcup verschoten. Na een spannende wedstrijd wisten de heren van klootschietersvereniging Mander deze felbegeerde bokaal in de wacht te slepen. Wederom een knappe prestatie van dit succesvolle team dat reeds vele titels heeft gewonnen.

De finalewedstrijd vond plaats op de prachtige straatbaan van klootschietersvereniging Het Woudhuis in Apeldoorn. Deze wedstrijd bestond uit 2 ronden van 3 schoten en bij een gelijke stand zou een beslissingsronde van 2 schoten volgen.
Bij de heren hadden Mander en Oud-Ootmarsum zich geplaatst voor de finale. Mander en Oud-Ootmarsum begonnen goed aan hun wedstrijd waarbij Mander gaandeweg een voorsprong opbouwde en met bijna 1 schot voorsprong de overwinning van de 1e ronde naar zich toe trok. In de 2e ronde was Ootmarsum aanvankelijk de bovenliggende partij. Het zag er dan ook lange tijd naar uit dat een beslissingswedstrijd noodzakelijk zou zijn, echter wist Mander met een nipte voorsprong van 1 meter de 2e ronde alsnog winnend af te sluiten. De felbegeerde NKB Straatcup ging zodoende mee naar Mander.
Het team van Mander bestaat uit de volgende personen: Robert Blankenvoort, Mark Oude Luttikhuis, Robert Meijer, Coen Schuurman en Martijn Veldscholten. 
Nederlands kampioen
Nadat de Manderse topschutters de afgelopen 3 jaar de NKB Veldcup hadden gewonnen, was dit al het 4e jaar op rij dat zij een Nederlands kampioenschap binnen haalden. Een prestatie van formaat van deze topschutters.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen