De Tukkers 1 heeft geen kind aan UD Weerselo

Voor het eerste elftal van De Tukkers begon het seizoen 2014/2015 met een 2-1 overwinning op Saasveldia. Voetballend was het niet altijd even goed, maar de 3 punten waren binnen. UD Weerselo, de tegenstander van vandaag, kende een valse start. Op eigen veld werd met 3-1 verloren van SV Enter. De sterspelers Wouter Plegt en Bas Knikhuis maken momenteel geen onderdeel meer uit van het team en dat is te merken, want ook De Tukkers 1 overklaste UD. Het werd maar liefst 6-0 in Albergen. De doelpunten werden eerlijk verdeeld over de beide helften.

De thuisploeg begon furieus aan het duel. Robin Schär werd vanaf de aftrap weggestuurd aan de rechterkant en dat leverde meteen een goede schietkans op voor Bauke Haarhuis. Met zijn mindere rechter schoof hij de bal echter in de handen van de UD-doelman. Na tien minuten spelen kwam De Tukkers vervolgens terecht op voorsprong. De assist was van Robin Schär en Thijs Kuipers schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen. De ploeg van trainer Remco van der Weide bleef doorgaan en de druk opvoeren. De bezoekers waren echter niet van plan zich over te geven en speelden met een verassend aanvallende tactiek. Echter werd deze vrij snel onschadelijk gemaakt door de effectieve voorhoedespelers van De Tukkers, die bij vlagen niet te houden waren.

Zo’n 20 minuten gaf het scorebord aan toen Niels van de Weer vanaf 11 meter mocht aanleggen voor de 2-0. De strafschop werd versierd door Bauke Haarhuis na een goede individuele actie. Van de Weer wist zich wel raad met het buitenkansje en stuurde de doelman de verkeerde hoek in: 2-0. UD Weerselo was tot dat moment in geen velden of wegen te bekennen. De ploeg creëerde weinig en zag tot overmaat van ramp ook nog eens Rens Lubben uitvallen met een hamstringblessure. De voorhoedespeler kampt al jaren met pijntjes en lijkt ook nu weer weken uit de roulatie te zijn. Nog voor rust scoorde De Tukkers voor de derde keer. De voorzet was op maat van Matthijs Klumpers, waarna Robin Schär de bal ineens uit de lucht nam: 3-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd het spel van de gastheren iets slordiger. De ruime voorsprong was hier waarschijnlijk debet aan. De ingevallen Ruben Hulshof zette op aangeven van Bauke Haarhuis de 4-0 op het bord. Aannemen op de borst en met een volley afronden, simpelweg schitterend. En daar bleef het niet bij. Ongeveer 10 minuten later was diezelfde Hulshof – wederom op aangeven van Bauke Haarhuis – trefzeker. Zijn kopbal rolde tergend langzaam over de doellijn. Het slotakkoord was van Joep Egberink, die zichzelf en weg baande door de verdediging en uiteindelijk koeltjes afrondde: 6-0. UD Weerselo liet met zich spelen en kreeg de rekening betaald van De Tukkers 1.

Volgende week speelt De Tukkers op bezoek bij Borne. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt bij de vorig jaar gedegradeerde club uit het gelijknamige dorp. Borne won het eerste duel van Sportlust Vroomshoop met 2-0, maar verslikte zich vorige week lelijk. Fleringen 1 ging er uiteindelijk met een 3-2 overwinning vandoor.

Tukkers 2
Na de puntendeling van vorige week tegen Achilles’12, ging het tweede elftal afgelopen zondag op bezoek bij Victoria in Enschede. De ploeg begon goed aan het duel en had zelfs het betere van het spel. Waar het aan ontbrak was echter het scorend vermogen. Dat was gedurende de hele wedstrijd het moraal van het verhaal. Tot verbazing van iedereen werden 3 opgelegde kansen voor open doel gemist. De beste mogelijkheid kwam van elf meter, maar ook deze inzet trof geen doel.

Victoria’28 kroop naarmate de wedstrijd vorderde uit de schulp en vocht zich zo naar de overwinning. Een overwinning die zeker niet terecht was, maar waar het tweede elftal met name naar zichzelf moet kijken. Volgende week wacht voor de ploeg van trainer Peter Eidhof een lastig karwei. Quick 3 komt op bezoek. De ploeg uit Oldenzaal wist de eerste twee competitieduels te 2-1 en 6-2 en gaat zodoende aan kop in de 1e klasse B. Om 11.00 uur wordt er afgetrapt in Albergen.