TVC 1 komt tekort tegen Alverna

De hoofdmacht van TVC’28 verloor ondanks een verdienstelijk spel haar tweede wedstrijd met 1-0.

Op basis van het vertoonde spel vorige week reisde TVC 1 met vertrouwen af naar Alverna, dat vorig seizoen degradeerde uit de hoofdklasse. In de 1e helft was Alverna voetballend de bovenliggende partij, doch door goed verdedigend werk werd de beslissende eindpass niet gevonden. In de 30e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een op het eerste oog houdbaar afstandschot van Johnny Dobson. In de 2e helft kreeg Alverna een aantal goede kansen die door uitstekend keeperswerk van Ruud Hofhuis niet konden worden benut.
Hierdoor kwam TVC 1 steeds beter in de wedstrijd hetgeen resulteerde in een optisch overwicht en een aantal goede kansen. Alverna kroop een aantal keren door het oog van de naald, maar de gelijkmaker bleef uit. Alverna kon zodoende de tweede zege in dit prille seizoen bijschrijven.
Derby
Komend weekend staat de eerste derby op de rol. Dan is Rigtersbleek te gast op sportcomplex De Grote Moat te Tubbergen. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2002-2003. Toen speelden beide teams in de 3e klasse A. De thuiswedstrijd eindigde in een remise (3-3) en de uitwedstrijd werd met 4-2 gewonnen door Rigtersbleek.
Afgelopen zondag kwamen de Enschedeƫrs op het eigen honk tegen Heino tot 1-1. De wedstrijd tegen Rigtersbleek begint zondag om 14.00 uur.