Tornado Dames 1 heeft alweer zin in derby tegen Dynamo

Foto:

Morgen begint de volleybalcompetitie weer voor veel teams. Dit jaar staat in de 1e Divisie ook weer de derby tussen Tornado Geesteren en Dynamo Tubbergen weer geprogrammeerd. Voor het eerste damesteam van Tornado Geesteren begint dit seizoen met de wedstrijd tegen Captains***Kangeroe uit Hardenberg.

“Met het vertrek van 7 (!) speelsters uit de selectie van afgelopen seizoen, hebben we een schat aan ervaring ingeleverd. Dat merk je op trainingen, dat merk ik ook in de tot dusver gespeelde wedstrijden. Veel iegen jeugd omhoog gehaald en getracht ervaring van buiten aan te trekken, al doen we dat in Geesteren volgens de traditie wel met mate. En terecht, want het blijkt dat we in Geesteren trots kunnen zijn op de opleiding, ook dit jaar pakken we uit de jeugd grote talenten, die door kunnen stromen naar de selectieteams.”

“Aan het einde van het seizoen namen we zoals gezegd afscheid van een vijftal speelsters, daarna is Loes Boone over gestapt naar D1 van Veracles en zagen we ook Hanneke Braakhuis vertrekken. Hanneke heeft werk en privé verhuisd naar Amsterdam en zal dit seizoen voor US gaan spelen.”

Bijzonder jong
“Met een gemiddelde leeftijd van krap aan 19 jaar, gaan we dit seizoen in met een erg jong team. Erg leuk om mee te starten, want in de trainingen en de voorbereidingsperiode kleunen ze er in als een troep jonge honden en kunnen we snel stappen maken. Waar dat gaat eindigen is niet te voorspellen en dat doe ik dan ook niet. Reeel gesproken, gezien de mutaties, zouden we moeten gaan voor handhaving van het niveau en de 1e Divisie behouden voor Geesteren. Maar dat is niet de ambitie van onze ploeg, die ligt zeker ergens anders.”

Vooruitblik
“Met veel nieuwe teams, zal het zeker interessant zijn om te kijken hoe de stand na 6 speelrondes zal zijn. In mijn verwachting zal Sudosa/Assen mee gaan doen om de titel. Daarnaast verwacht ik de reserves van VC Sneek en Dynamo Tubbergen. Daarna verwacht ik een hele rij ploegen die in de middenmoot gaan spelen, maar die ook zeker allemaal in staat zullen zijn de topploegen pijn te kunnen doen. In dat rijtje verwacht ik Reflex Kampen, VC Sneek 3, Veracles, Kangeroe en de Bevers. Voor ons zou het erg mooi zijn, als we bij die ploegen zouden kunnen aanhaken.”

“Het begin van de competitie kan er van alles gebeuren met een jong en onervaren team, zoals het onze. Wij gaan zeker eerst verder kijken dan de eerste 3 of 4 rondes. Uiteraard is het van belang om direct punten mee te pakken, om niet vanaf het begin in het rechter rijtje terecht te komen.”

“Tegenstander Captains***Kangeroe heeft ook een aantal nieuwe namen in de selectie. Die ken ik niet allemaal, maar als je de uitslagen van de voorbereiding en de beker goed bekijkt, dan verwacht ik dat Kangeroe het al goed heeft staan en dat Herre Oosterhof dit seizoen een ander jaar zal beleven dan afgelopen seizoen, waar ze zich in de laatste speelronde pas veilig speelden. Tel daarbij dat Kangeroe tegen ons eigenlijk altijd goede resultaten boekt, zelfs bij ons in De Ransuil, en dan weet ik dat wij geen gemakkelijke eerste wedstrijd tegemoet zullen gaan. Als we de kans krijgen om ons spelletje te spelen, dan zitten er punten voor ons in, maar ik had liever een ander team in de eerste ronde gehad. We hebben zaterdag de selectie van 10 complete. Een paar hebben nog wat pijntjes uit de voorbereiding, maar hopelijk zijn die zaterdag grotendeels weg.”

slagerij-hemmer-onder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen