De Tukkers 1 geeft zeker lijkende zege in extremis uit handen

Foto: De Tukkers

Voor het eerste elftal van De Tukkers zijn het pittige weken. Achtereenvolgens speelt de ploeg tegen Borne, EMMS en NEO. Stuk voor stuk tegenstanders van formaat. De eerste test tegen Borne mislukte vorige week. Daar werd met 2-1 verloren. Vandaag kwam koploper EMMS naar Albergen.

Vandaag kwam koploper EMMS naar Albergen. Die ploeg werd afgelopen seizoen ook in de nacompetitie voor promotie getroffen. De toen nog derdeklasser won uiteindelijk, maar kon even later degradatie niet voorkomen. Zondag leek het duel af te stevenen op een overwinning voor De Tukkers 1, maar in extremis nam de ploeg uit Slagharen toch nog een punt mee.

Voor de thuisploeg zat er zondag maar één ding op: revancheren van de nederlaag bij Borne, die in de 1e helft verloren werd op basis van werklust. De equipe van trainer/coach Remco van der Weide leek er weldegelijk van geleerd te hebben, zo bleek al snel. Duels werden gewonnen en bij vlagen had EMMS het nakijken. De eerste goede kans van de wedstrijd kwam op naam van Ruben Hulshof. De buitenspeler werd de diepte ingestuurd en probeerde het vanaf de zijkant, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan. Ook Joep Egberink mocht even ruiken aan de openingstreffer. Op aangeven van Ruben Hulshof leek de middenvelder te scoren, maar ook zijn inzet trof geen doel.

Zo nu en dan kwamen de bezoekers er uit. Met veel bewegende mensen op het middenveld was het zoeken voor De Tukkers 1. De beste kans kon worden genoteerd na ruim een half uur spelen. Een afgeslagen bal werd ineens op doel geschoten. Mede door een schitterende redding van doelman Ruud Hesselink belande het leer op de paal. Al met al een eerste helft waarbij beide ploegen kansen creëerden, maar de 0-0 ruststand een logisch gevolg was van het tactische schaakspel van beide partijen. In de tweede helft kwamen de gastheren snel op voorsprong. Althans, dat dacht het. Het schot van Joep Egberink leek over de doellijn te rollen, maar Ruben Hulshof voelde zich genoodzaakt het laatste tikje te geven, niet wetende dat hij buitenspel stond. Treffer afgekeurd.

Als er een ploeg was die recht had op de voorsprong was het wel De Tukkers 1. De beste kansen en een stuk agressiever dan de bezoekers. Die treffer kwam er dan ook. Op aangeven van Wout Borgerink nam Ruben Hulshof de bal in de loop mee en schoot vervolgens verwoestend raak. EMMS was nauwelijks gevaarlijk, maar zou uiteindelijk nog wel scoren. Bij de Albergse ploeg moet men voornamelijk naar zichzelf kijken, aangezien het meerdere malen de kans heeft gehad om het duel te beslissen. Zo waren Ruben Hulshof en met name Joep Egberink dicht bij de verdubbeling van de score.  Beide heren troffen geen duel.

In de absolute slotfase trokken de gasten nog één keer ten strijde. Na 2 cruciale kopduels gewonnen te hebben viel de bal goed voor de gelegenheidsspits. Die controleerde en schoof de bal vervolgens randje zestien langs Ruud: 1-1. Er mocht vervolgens nog afgetrapt worden, maar dat was tevens het laatste balcontact. De Tukkers 1 gooit in blessuretijd dus een zeker lijkende zege uit handen. Volgende week op bezoek bij NEO weer een nieuwe kans op 3 punten. De ploeg uit Borne is niet best begonnen aan de competitie met 2 overwinningen en 2 nederlagen, dus ook bij hen zal op het scherpst van de snede gespeeld worden. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op sportpark ’t Wooldrik.

De Tukkers 2
Voor het tweede elftal van De Tukkers was er vorige week een welkome overwinning op Quick 3. Op overtuigende wijze werd er met 4-1 gewonnen. Afgelopen zondag stond er wederom een mooi affiche op programma toen de ploeg van Peter Eidhof moest aantreden op bezoek FC Winterswijk 2. Vorig jaar eindigde dat duel onbeslist, dit jaar ging team er ‘sneaky’ met de overwinning vandoor. In een gelijk opgaand duel waren er kansen over en weer. De Tukkers 2 had meer kansen, maar de beste kansen waren voor Winterswijk. Die ploeg kwam ook op een 1-0 voorsprong en had hierna de intentie om door te drukken. Kansen op de 2-0 werden echter om zeep geholpen.

Het optimistische spel van de thuisploeg kwam De Tukkers 2 alleen maar ten goede. Op aangeven van Tom Kemperink schoot middenvelder Bart Wigger raak: 1-1. Winterswijk besloot vervolgens vol voor de overwinning te gaan en kreeg hiervoor de rekening betaald. De kansen waren er aan de andere kant voor De Tukkers 2 en op het laatst ging de ploeg er zelfs met de overwinning vandoor. Uit een hoekschop kwam de bal bij John Koopman terecht, die legde breed op de instormende Rob Bijen, waarna het feest compleet was: 1-2. Een gestolen overwinning, maar daarom niet minder mooi.

Volgende week speelt het tweede elftal thuis tegen laagvlieger Varsseveld 2. Een 3e overwinning op rij zou een prima reeks betekenen, maar aan de andere kant moet gewaakt worden voor onderschatting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen